Εξοχικό

10:37 π.μ.

pork in the pouch with vegetables, ''eksoxiko''




Μια υγιεινή και μοναδική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι!!


Ένα φαγητό που συνδυάζει γεύση, ευκολία και υγεία...
Πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεϊνες!!!
Σερβίρεται με μακαρόνια, ρύζι, πουρέ...ή και σκέτο!





Υλικά:

1 κ. χοιρινό σε κομμάτια
2 μεγάλες πιπεριές
2 κρεμμύδια ξερά
2 μεγάλες ντομάτες
3 καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο (2 κ.γλ. σε κάθε πουγκί)
λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο



Εκτέλεση:

1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες (πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες, καρότα).

2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό,
3. Κόβουμε τετράγωνα την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
4. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
5. Πάνω βάζουμε 1-2 κομμάτια χοιρινού, μια ποσότητα από τα λαχανικά και τον μαϊντανό.
6. Προσθέτουμε 1-2 κ.γλ. ελαιόλαδο.
7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
8. Κλείνουμε το πουγκί. Το αλουμινόχαρτο μας βοηθάει να το ''σφραγίσουμε''.
9. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στα άλλα πουγκιά μέχρι να τελειώσει το χοιρινό.
10. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.






*Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά.
Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο τυρί π.χ. ψιλοκομμένη γραβιέρα/ κεφαλογραβιέρα...
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χοιρινό με άλλο κρέας, π.χ. κοτόπουλο, κατσικάκι...κ.λ.π.





Καλή επιτυχία!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram