Αλμυρά κουλουράκια

11:09 μ.μ.

cheese salty buns



 Αλμυρά, τραγανά κουλουράκια με γεύση τυριού...



Για τις στιγμές που θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι...αλμυρό!
Πανεύκολα, γρήγορα και απλά!
Σε μισή ώρα το σνακ είναι έτοιμο! Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ, τον χυμό, το τσάι.
Ζεστά είναι πιο μαλακά από μέσα λόγω του τυριού που είναι μισολιωμένο, όταν κρυώσουν γίνονται πιο τραγανά.
Το σουσάμι τους πάει πάρα πολύ. Μην το παραλείψετε!



Υλικά:

  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι (όσο πάρει- περίπου 2 φλ. και λίγο παραπάνω)
  • Πάπρικα
  • σουσάμι




Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα 2 αυγά.
  • Προσθέτουμε το τυρί και σιγά-σιγά λίγο αλεύρι και τέλος το μπέικιν και το αλάτι.
  • Βάζουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε η ζύμη μην γίνει πολύ σκληρή.
  • Πλάθουμε μακρόστενα κουλουράκια (περίπου όσο ένα δάκτυλο) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και τα περνάμε με πινέλο πάνω από τα κουλουράκια.
  • Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).






Tips*


  • Αφήστε τα να κρυώσουν καλά για να είναι πιο τραγανά.





Καλή επιτυχία!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram