Κουλουράκια

10:13 μ.μ.

cookies





Λαχταριστά κουλουράκια για να ''μυρίσει'' παιδικές αναμνήσεις το σπίτι!



Κουλουράκια με άρωμα βανίλιας και πορτοκάλι για κάθε στιγμή!!!
Εύκολα, γρήγορα, υπέροχα, οικονομικά και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι!
Για μικρούς και για μεγάλους!!!
Ανάλογα με τις προτιμήσεις, γίνονται είτε μαλακά, είτε τραγανά!

...και επειδή πρώτα ''τρώνε'' τα μάτια και μετά το στόμα... δημιουργήστε ποικίλα και διάφορα σχέδια!!!






Υλικά: 


  • 1 ποτ. γάλα
  • 1 ποτ. σπορέλαιο
  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. αμμωνία
  • ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • αλεύρι (όσο πάρει)


προαιρετικά:       2 κ.σ. κακάο
                           1 κ.σ. ζάχαρη
                           2 κ.σ. νερό ζεστό
                           σοκολατένια κορν φλέικς θρυμματισμένα



Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, την σόδα, την αμμωνία και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μπορούμε να την πλάσουμε. Όχι πολύ σφιχτή.
  4. Προαιρετικά: Διαλύουμε στο ζεστό νερό την ζάχαρη και το κακάο. Παίρνουμε περίπου 1/3 από την ζύμη που φτιάξαμε και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Η ώρα της δημιουργίας! Φτιάξτε ότι σχέδια επιθυμείτε! Μπορείτε να πάρετε ιδέες και από τις φωτογραφίες. Κάντε τις κλασσικές πλεξούδες ή δημιουργήστε σχέδια συνδυάζοντας τις δυο ζύμες (άσπρη και καφέ). 
  6. Προαιρετικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα θρυμματισμένα κορν φλέικς είτε πάνω από τα κουλουράκια που ετοιμάσατε είτε ενσωματώνοντάς τα μέσα στην ζύμη (θα μοιάζουν σαν κομματάκια σοκολάτας στη γεύση και την υφή). 
  7. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Άμα τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα λίγο παραπάνω!
  8. Μμμμ! Καλή απόλαυση!!!






Tips*

  1. Άμα θέλετε μπορείτε να αλείψετε πάνω από τα κουλουράκια αβγό πριν τα ψήσετε για να γίνουν γυαλιστερά και να πάρουν ένα πιο ωραίο χρώμα! Ανακατέψτε 1 αυγό ή έναν κρόκο αυγού, με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη και αλείψτε πάνω από τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
  2. Αξίζει να φτιάξετε και τις 2 ζύμες και να ''παίξετε'' μαζί τους όταν πλάθετε τα σχέδια! Εμείς προτείνουμε να ενώσετε 2 κορδόνια (1 άσπρο και ένα καφέ), να τα στριφογυρίσετε και μετά να τα γυρίσετε σαν σαλιγκάρι!!
  3. Τα πιο άσπρα που φαίνονται στην φωτογραφία είναι πιο μαλακά, ενώ αυτά με πιο σκούρο χρώμα είναι πιο τραγανά. Η επιλογή είναι δική σας! Εμείς αγαπάμε και προτείνουμε τα μαλακά!
  4. Για ακόμη πιο ''παιχνιδιάρικα'' μπισκότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης, βάλτε 2-3 σταγόνες χρώμα και ανακατέψτε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη! 




Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram