Μανιτάρια γεμιστά

10:59 μ.μ.

mushrooms filled with sour cream and bacon


γεύση που θυμίζει πίτσα!!!

Τα λόγια είναι περιττά!!
Τα υλικά ''μιλούν'' από μόνα τους..!!
Μανιτάρια, μπέικον, κρέμα γάλακτος...τι άλλο να ζητήσει κανείς;



Υλικά:
8 μεγάλα μανιτάρια (τύπου κούπες)
3 φέτες μπέικον
400ml κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο
1 μικρό κρεμμυδάκι
λιγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κύβο κότας knorr
λίγο σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
4 φέτες κασέρι που να λιώσει της επιλογής σας.



Εκτέλεση:

1. Χωρίζουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια.

2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από έξω και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάποδα ώστε να είναι σαν κούπες.

3.Βάζουμε λίγο βούτυρο μέσα στα μανιτάρια και ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο στους 200 βαθμούς

4.Καθαρίζουμε τα κοτσάνια των μανιταριών με ένα μαχαιράκι γύρω γύρω και απο πάνω, κάτω.

5.Τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια μαζί με το μπέικον, κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμυδάκι.

6. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κοτσάνια των μανιταριών και το μπέικον.

7.Αφού πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο σκόνη, τον κύβος knorr και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να ''δέσουν''σε μέτρια φωτιά, τέλος αφού κλείσουμε το μάτι της κουζίνας βάζουμε τα κασερια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

8. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με την γέμιση και τα βάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

9.Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!



*TIPS 

  • Αν περισσέψει γέμιση μπορείτε να τα συνοδέψετε με μακαρόνια.
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε κασέρι στην γέμιση.
  • Μπορείτε, για ένα πιο ελαφρύ γεύμα, να αντικαταστήσετε το μπέικον με γαλοπούλα.



You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram