Ρύζι με μανιτάρια

1:31 π.μ.

   
rise with mushrooms



για τους λάτρεις των μανιταριών....




Ένα απλό, νόστιμο και αγαπημένο φαγητό!
Ένα φαγητό που συνδυάζει γεύση, υγεία και φυσικά.....οικονομία!
Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!



Υλικά:
  • 2 φλ. Ρύζι κίτρινο
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ½ ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 ποτ. Νερό
  • 1 φλ. Του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι- πιπέρι





Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 4 φλ. Νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το ρύζι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά.
  2. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε 1-2 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το ρύζι μαζί με όση σάλτσα επιθυμεί ο καθένας.









Καλή όρεξη!!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram