Μελιτζανοπίπερα

7:52 μ.μ.



eggplants and peppers in tomato sauce



 ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι...



Μελιτζάνες, πιπεριές, και έτοιμο το φαγητό!
Έτοιμο σε 20 λεπτά!
Τρώγεται και ζεστό και κρύο!
Ζητάει, βέβαια, και λίγη ''συνοδεία''... ψωμάκι και φέτα..!!
Καλή σας όρεξη!









Υλικά:

5-6 μελιτζάνες μεγάλες
8-9 πιπεριές πράσινες μεγάλες
1 φλ. Χυμό ντομάτας
1 ½ φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι





Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Βάζουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι να κάψει.
  3. Βάζουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν. Ανακατεύουμε τακτικά να πάει παντού το λάδι.
  4. Μετά από λίγο βάζουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε.
  7. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  8. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, λίγο επιπλέον αλάτι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Κλείνουμε το καπάκι.
  9. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε γιατί κολλάει.
  10. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.







Tips*

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά.




Καλή επιτυχία! 

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram