Βασιλόπιτα κέικ

1:10 μ.μ.

New Year cake





Η παραδοσιακή πίτα για τον νέο χρόνο!

Αφράτη, υπέροχη, μαλακή, εύκολη και γρήγορη!! 
Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! 
Γιατί; Γιατί είναι τόσο αφράτη και μαλακή, τόσο γευστική με την γλυκιά μυρωδιά του βουτύρου να την χαρακτηρίζει! Τόσο απολαυστική που είναι σίγουρο πως θα την ξαναφτιάξετε και..εκτός πρωτοχρονιάς σαν ένα απλό κέικ.

Καλή χρονιά να έχουμε και καλές γιορτές!
Πάντα αγάπη, υγεία, αισιοδοξία, όνειρα, χαμόγελα και ευτυχία!!!
Χαρούμενες και ευλογημένες μέρες..!! :)






Υλικά:
  • 3 ½ φλ. Αλεύρι
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (250 gr)
  • 2 φλ. Ζάχαρη
  • 6 κρόκους
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλ. Γάλα
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
  • …..και φυσικά το φλουρί!

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Βάζουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το γάλα το αλεύρι (σιγά σιγά).
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο!
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, για 45-50 περίπου λεπτά.
  7. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
               

Tips*

  1. Μπορούμε να διακοσμήσουμε την βασιλόπιτα με ό,τι θέλουμε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα απλό γλάσο με άχνη και χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίσαμε με ψιλοκομμένο καρύδι και τριμμένη σοκολάτα.
  2. Μπορούμε να βάλουμε στην ζύμη και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και/ ή αποξηραμένα φρούτα.



Καλή επιτυχία ….και καλή χρονιά!!! 


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram