Οι ωραιότεροι κουραμπιέδες

3:08 μ.μ.

''kourampies''- traditional greek Christmas cookies


χιονισμένες χριστουγεννιάτικες μπουκίτσες!

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά!
Κάθε χρόνο έρχονται σε αντιπαράθεση. Μελομακάρονο ή κουραμπιές; 
Εμείς πάντως αγαπάμε και τα δύο!
Συνταγή, λοιπόν, για αρωματικούς και λαχταριστούς κουραμπιέδες!
Χιονισμένοι με μπόλικη άχνη, είναι και το ιδανικότερο "στολίδι" για την τραπεζαρία!



Υλικά:

  • 220 γρ. μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) 
  • 280 γρ. ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κούπας άχνη 
  • 5 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 baking powder
  • 1 βανίλια (κάψουλα ή κλωναράκι)
  • αμύγδαλα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

1. Αναμειγνύουμε τα δύο βούτυρα μαζί, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

2. Προσθέτουμε το baking powder και την βανίλια.

3. Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ. Ρίχνουμε και αμύγδαλα αν θέλουμε και ζυμώνουμε ελαφρά να "πάνε" σε όλη την ζύμη.

4. Κάνουμε σχήματα με κουπ πατ ή μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά ακριβώς.

6. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, κοσκινίζουμε με άχνη.




*Tips
  • Δεν φουσκώνουν πολύ, γι΄αυτό να φροντίσετε να μην είναι πολύ λεπτά σε πάχος.


Καλή σας απόλαυση..!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram