Κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα και κρέμα βανίλιας
7:04 μ.μ.chocolate cake with marmelade and vanilla cream
ένα διαφορετικό κέικ, ένα ξεχωριστό γλυκό...
Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα κέικ και να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο γλυκό.
Με απλά υλικά, που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα!
Εύκολα και οικονομικά!
Το σοκολατένιο κέικ συνδέεται αρμονικά με την μαρμελάδα φράουλας και την κρέμα βανίλιας και οι αισθήσεις απογειώνονται..!!!
Υλικά:
Για το κέικ:
1 1/2 φλ. αλεύρι (που
φουσκώνει μόνο του)
1 1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά
1 1/4 κ.γλ. κοφτό σόδα
σκόνη
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. ξύδι
2/3 φλ. Σπορέλαιο
Για την κρέμα βανίλιας:
2 ποτήρια γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με
άρωμα βανίλια
Μαρμελάδα- περίπου 2/3 του
φλιτζανιού (της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας. Κρατάμε ½ φλ. γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, προσθέτουμε αυτό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ‘‘σφίξει’’. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το κέικ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το ξύδι με την σόδα μέχρι να ενεργοποιηθεί και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε καλά . Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν (το μείγμα δεν είναι πολύ σφιχτό).
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Από πάνω προσθέτουμε την μαρμελάδα και την κρέμα βανίλιας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
*Tips:
- Μπορείτε να αφήσετε το κέικ να ψηθεί για λιγότερο χρόνο και έτσι να γίνει ελαφρώς υγρό. Θα μοιάζει με σοκολατόπιτα και, μαζί με την μαρμελάδα και την κρέμα, θα λιώνει στο στόμα...!
- Αντί για μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε γλυκό του κουταλιού.
Καλή απόλαυση!!!
0 σχόλια