Cupcakes μελομακάρονο με γλάσο κρέμα τυρί!

4:55 μ.μ.

Cupcakes with melomakarono flavor and cream cheese frosting



μια συνταγή για... μοντέρνους! ;)

Ελληνικά Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται!
Πήραμε, λοιπόν, τα αμερικάνικα cupcakes, και τα κάναμε ελληνικά!!
Γαρύφαλλο, κανέλα και πορτοκάλι στη ζύμη που ενώνονται με το γλυκό-ξινό γλάσο και ''υπόσχονται'' πολλά!
Για όσους συμβαδίζουν με τα βήματα του σύγχρονου και του μοντέρνου, αυτή η συνταγή για cupcakes μελομακάρονο, δεν θα λείπει από τον γιορτινό μπουφέ!







Υλικά για 12 cupcakes:

  • 110 γρ. βούτυρο  ( Σε θερμοκρασία δωματίου )
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • τρούφα (καλύτερα πράσινη και κόκκινη για να είναι πιο "χριστουγεννιάτικα")


Γλάσο κρέμα τυρί




Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.


2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το γαρύφαλλο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας παράλληλα σε χαμηλή ταχύτητα.


3. Παίρνουμε ένα ταψάκι για κεκάκια, τοποθετούμε 12 θήκες για cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα γεμίζοντας τα 3/4 κάθε θήκης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

4. Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε μία σακούλα κορνέ με το γλάσο κρέμα τυρί και γαρνίρουμε τα cupcakes, τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα.





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram