Τούρτα black forest (νηστίσιμη)

12:26 μ.μ.

black forest cake (vegan)


Μια τούρτα-αμαρτία μέσα στην νηστεία..!


Μια τούρτα υπερπαραγωγή!!!
Απόλαυση!!!!.... και για τον ουρανίσκο και για τα μάτια!
Δεν είναι καθόλου δύσκολη! Και μην σας τρομάζουν τα υλικά και η ''εκτενής'' εκτέλεση! Απλώς περιγράφονται βήμα-βήμα. Είναι μια σχετικά εύκολη τούρτα!
Και φυσικά πεντανόστιμη!!! Δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από την κανονική black forest!
Φυσικά γίνεται και μη νηστίσιμη άμα χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος.
(σε λίγο περιμένετε και φωτογραφίες βήμα-βήμα)

Οκ! Δεν περιγράφω άλλο..πάμε!




Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
·        3 φλ. αλεύρι
·        ¾ φλ. σπορέλαιο
·        2/3  φλ. χυμό πορτοκάλι
·        1 φλ. νερό
·        2 φλ. ζάχαρη
·        1/3 φλ. κακάο
·        2 βανίλιες
·        2 μπέικιν
·        1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
·        1 φυτική κρέμα (500 ml)
·        5-6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
·        1 βανίλια

Για την σάλτσα βύσσινο:
·        1 κονσέρβα βύσσινο
·        2 κ.σ. κορν φλάουρ
·        ½ φλ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:
·        1 φλ. νερό
·        1 φλ. ζάχαρη
·        3 κ.σ. λικέρ βύσσινο

Για τη επικάλυψη: 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε νιφάδες (125 γρ)



Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
  1. Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε και α στερεά υλικά και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί το μείγμα.
  3. Χωρίζουμε σε 3 μέρη το μείγμα. Βάζουμε σε ταψάκι 26 εκ. με λαδόκολλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 1, αλλάζοντας το κάθε φορά)  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά το κάθε ταψάκι.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν συναρμολογήσουμε την τούρτα.


Για την κρέμα:
  1. Χτυπάμε την κρέμα.
  2. Όταν αρχίσει ελαφρώς να πήζει ρίχνουμε την βανίλια και σταδιακά την άχνη.
  3. Αυξάνουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να πήξει σαν σαντιγί. Την βάζουμε με μεμβράνη στο ψυγείο.


Για την σάλτσα:
  1. Στραγγίζουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα.
  2. Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  3. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε.

Για το σιρόπι:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε το μάτι, αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Όταν το χρησιμοποιήσουμε να είναι ελαφρώς ζεστό.


Συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε στον πάτο της βάσης ένα παντεσπάνι.
  • Με ένα πινέλο το βρέχουμε το σιρόπι.
  • Απλώνουμε κρέμα ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες σοκολάτας.
  • Βάζουμε μια στρώση από την σάλτσα βύσσινο.
  • Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.
  • Πιέζουμε λίγο προς τα κάτω.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
  • Βάζουμε και το τελευταίο παντεσπάνι.
  • Το βρέχουμε με το σιρόπι.
  • Απλώνουμε από πάνω και στα πλαϊνά την σαντιγί με μια σπάτουλα (Δεν μας ενδιαφέρει να είναι ομοιόμορφα).
  • Στα πλαϊνά απλώνουμε τις νιφάδες με την παλάμη μας (βάζουμε λίγες νιφάδες στην παλάμη και ακουμπάμε ελαφρώς στα τοιχώματα).
  • Από πάνω γαρνίρουμε με λίγα βύσσινα.



Καλή απόλαυση!!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. μπραβο πολυ ωραια συνταγη!!!!Οταν λεμε δυο μπεικιν τι εννοουμε??Απαντησε μου σε παρακαλω γιατι ειμαι ετοιμη να την φτιαξω.Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Εννοούμε 2 φακελάκια μπέικιν (πωλούνται στο σούπερ μάρκετ). Το 1 φακελάκι είναι 20 γρ. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Καλή επιτυχία στην τούρτα σου!!! Είναι σίγουρο πως όλοι θα την ευχαριστηθούν! ;)

      Διαγραφή
  2. Θα ήθελα μία διευκρύνιση πριν κάνω το γλυκό.
    Η φυτική κρέμα θα περιέχει ζάχαρη, όπως η Vegetalcrem-Torre και προσθέτω και επιπλέον άχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ναι, αυτήν την φυτική κρέμα εννοούμε στην συνταγή! Θα την χτυπήσεις με την άχνη. Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Facebook

Instagram