Κουλουράκια νηστίσιμα (αφράτα)

11:23 π.μ.


 soft scones (vegan)



μμμ.. μύρισε το σπίτι!

Όταν μαγειρεύεις κάτι νηστίσιμο, νιώθεις μια γαλήνη. Κι ακόμη περισσότερο όταν αναδύονται γλυκιές, νοσταλγικές μυρωδιές.

Για τα παιδάκια που διαμαρτύρονται συνεχώς τι θα φάνε όταν νηστεύουν.
Για το πρωινό, το απογευματινό, τις λιγούρες..
Για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας!
Πανεύκολα, γρήγορα, με οικονομικά υλικά που σίγουρα έχουμε στο σπίτι!
Αφράτα και μυρωδάτα.

Και μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε και τον καφέ μας και απολαμβάνουμε! ;)




Υλικά:


  •        1 φλ. σπορέλαιο
  •        1 φλ. ζάχαρη
  •        1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  •        1 κ.γλ σόδα
  •        1 μπέικιν
  •        Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •        1 βανίλια
  •        1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •        Αλεύρι (περίπου 1 κ.)



Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε σε μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.
  2. Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργεί η ζύμη.
  5. Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (άμα θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί).
  6. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε σε πάχος  1 δαχτύλου.
  7. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. 
  8. Κοιτάμε τον πάτο τους. Άμα έχουν πάρει ένα ωραίο, ελαφρύ καφέ χρωματάκι, είναι έτοιμα! Δεν τα παραψήνουμε για να μείνουν αφράτα και μαλακά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!








Καλή επιτυχία!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram