Cupcakes βανίλιας (από το Magnolia bakery)

1:06 μ.μ.

Magnolia's vanilla cupcakes



Ένα ''στολίδι'' με αμερικάνικη προέλευση...


Η συνταγή είναι από το πασίγνωστο Magnolia bakery. Το διάσημο αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για το πιο φημισμένο μαγαζί-φούρνος (bakery) στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1996 και έχει εμφανιστεί σε πολλές διάσημες αμερικάνικες σειρές και ταινίες.

Εμείς βρήκαμε την βασική, πιο απλή συνταγή του, για cupcakes βανίλιας και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, με την σιγουριά του Magnolia bakery.
Είναι χαρακτηριστική η διακόσμηση των cupcakes του. Φαίνεται και στις φωτογραφίες.




Υλικά:

Για τα cupcakes:


  • 1 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα 
  • 1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 1 κούπα βούτυρο αγελάδος ανάλατο 
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. Υγρή βανίλια
  • 4 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου) 

Για το γλάσο:


  • 1 κούπα βούτυρο αγελάδος ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. Υγρή βανίλια 
  • 4 κούπες άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
  • 2-3 κ.σ. Γάλα 




Εκτέλεση:


1. Για τα cupcakes: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δυο αλεύρια και την ζάχαρη για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο λίγο, χτυπώντας παράλληλα. 

2. Βάζουμε το γάλα σε μια κούπα και ρίχνουμε μέσα την βανίλια. Το μισό από αυτά, το ρίχνουμε στο μείγμα των αλεύρων. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σιγά προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα με την βανίλια. Ξανάκαθαρίζουμε τα τοιχώματα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. 

4. Βάζουμε σε 2 ταψάκια 24 θήκες για cupcakes και έπειτα μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά στους 180 βαθμούς (είναι έτοιμα όταν τοποθετήσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από τα κεκάκια και βγει καθαρή). 

5. Για το γλάσο: Χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) ώσπου να αφρατέψει εντελώς. Προσθέτουμε την βανίλια. Έπειτα προσθέτουμε την άχνη σιγά σιγά (μια κούπα κάθε φορά). Αφού τα χτυπήσουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε για αλλά 5-10 λεπτά. Βάζουμε, εάν θέλουμε, χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας.

6. Γλασάρουμε τα κρύα κεκάκια με μια σπάτουλα. 






Έτοιμα!!!!


Καλή απόλαυση!

''οι φωτογραφίες ανήκουν στην πνευματική ιδιοκτησία του Magnolia's bakery''


You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram