Midnight τούρτα με καραμέλα

12:34 μ.μ.

midnight cake with caramel sauce


...μια τούρτα για μετά τα μεσάνυχτα!

Η συνταγή που ήρθε από την Αμερική, σε παραλλαγή!
Οι Αμερικάνοι έχουν μια μικρή αδυναμία στα σοκολατένια παντεσπάνια και την κρέμα τυριού!
Γι΄αυτό και έφτιαξαν και αυτήν την τούρτα! Η τούρτα μεσάνυχτα (Midnight cake)!
Σοκολατένιο παντεσπάνι με γέμιση κρέμας τυριού, και με προσθήκη καραμέλας για να απογειωθεί!
Πείθει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς στα γλυκά!



Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

Για την καραμέλα:

Για την κρέμα:
  • 2 κρέμες γάλακτος  
  • 2 φιλαδέλφειες (των 200 γρ.)
  • 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι και την καραμέλα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



2. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να σφίγγει, βάζουμε την ζάχαρη και συνεχίσουμε να χτυπάμε. Μόλις την απορροφήσει, βάζουμε και την φιλαδέλφεια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σφίξει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση γλυκού:

1. Βάζουμε στον πάτο το ένα παντεσπάνι. Απλώνουμε λίγη καραμέλα. 


2. Απλώνουμε λίγη από την κρέμα. Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και το πατάμε ελαφρώς.



3. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα επόμενα παντεσπάνια.

4. Για την διακόσμηση. Απλώνουμε ομοιόμορφα γύρω από το γλυκό την κρέμα. Από πάνω βάζουμε αρκετή, ακανόνιστη ποσότητα. Διακοσμούμε με καραμέλα, με σταγόνες σοκολάτας, μπισκότο τριμμένο, με τρούφα και ό, τι άλλο θέλουμε!



Καλή επιτυχία!!


You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram