Ρύζι με λαχανικά

4:56 μ.μ.

Rise with vegetables






υγιεινότατο και εύκολο!


Ένα φαγητό πολύχρωμο και νοστιμότατο!
Το ρύζι συνδυάζεται με τα χρωματιστά λαχανικά και ένας πίνακας ζωγραφικής, διακοσμεί το πιάτο μας!
Γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά!
Οικονομικότατο, νηστίσιμο και πολύ γρήγορο!
Σερβίρεται ως συνοδευτικό στο τραπέζι ή σε μπουφέ.Λόγω των δύσκολων καιρώ, βέβαια, σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο!



Υλικά:

  • 2 κούπες ρύζι
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών  
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 1/2 κούπα αρακά
  • 1/2 κούπα καρότα ψιλοκομμένα 
  • (Μπορείτε να βάλετε οτι λαχανικά θέλετε, φασολάκια μικρά, καλαμπόκι,πιπεριές κ.λ.π.) 

Εκτέλεση:

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα λαχανικά με λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Έπειτα τα στραγγίζουμε και περιμένουμε ώσπου να ετοιμάσουμε και το ρύζι.



2· Σοτάρουμε, στο ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά το ρύζι (2 λεπτά περίπου) σε μέτρια φωτιά. 


3. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι και δυναμώνουμε την φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε μια φορά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρεύει για 25-30 λεπτά χωρίς να το ανακατεύουμε καθόλου.


4. Όταν περάσουν τα 25-30 λεπτά παρατηρούμε ότι έχουν σχηματιστεί λακούβες σε όλη την επιφάνεια (το ρύζι έχει πιει όλο το νερό) το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα να φουσκώσει καλά το ρύζι.


5. Ανακατεύουμε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά. 



Έτοιμο, καλή σας όρεξη! 
Tips

  • Μπορούμε να αυξήσουμε την δοσολογία και την ποικιλία των λαχανικών! 


Καλή επιτυχία!





You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram