Νηστίσιμη κρέμα με σιμιγδάλι (χωρίς λάδι)

5:19 μ.μ.


vegan creme (without oil/fat)






γιατί και η νηστεία θέλει απολαύσεις..!


Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα για τις λιγούρες της νηστείας!
Απολαύστε την σκέτη ως κρέμα (με μπόλικη κανελίτσα), καλύτερα χλιαρή. Κι άμα είναι ο καιρός έξω είναι βαρύς και ο ουρανός συννεφιασμένος, πάρτε την κουβερτούλα και ''χουχουλιάστε'' στον καναπέ απολαμβάνοντας την υπέροχη, ζεστή κρεμούλα!

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα γλυκά! Προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε νηστίσιμη μπουγάτσα!!! Μμμμ!
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αντικαταστήστε, σε οποιοδήποτε γλυκό, με αυτήν την κρέμα τις μη νηστίσιμες κρέμες, και απολαύστε το γλυκό σας σε περιόδους νηστείας. Γιατί, και η νηστεία, θέλει καλοπέραση!





Υλικά:

  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ½ φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κανέλα (για το πασπάλισμα)




Εκτέλεση:

 1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να βράσουν.

 2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα.

 3. Ρίχνουμε το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.




 4. Σερβίρεται ζεστό-χλιαρό με κανέλα!






Tips:

  •       Συνοδεύστε την με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, για ένα απόλυτα υγιεινό πρωινό ή σνακ!
  •       Πειραματιστείτε και με άλλους χυμούς!
  •       Κατ' επιλογήν, προσθέστε κακάο (και λίγη παραπάνω ζάχαρη) ή λίγη κουβερτούρα για σοκολατένια κρεμούλα!

Καλή επιτυχία και καλές απολαύσεις!

You Might Also Like

14 σχόλια

  1. μου θυμιζει παιδικη κρεμουλα!!! τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρησιμοποιειται και σαν κρέμα για μπουγατσάκια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν κρέμα για μπουγατσάκια!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα δεν λέτε τι σιμιγδάλι ψιλο χονρο;;; ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Ψιλό σιμιγδάλι! Το αναφέρει στα συστατικά! Καλή επιτυχία! :)

      Διαγραφή
  4. Μολις την εκανα. Ειναινοστιμοτατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Καλή συνέχεια ευχόμαστε! :)

      Διαγραφή
  5. Εγώ θα το κάνω με χυμό λεμονιού ελπίζω να βγει καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζει πολύ και η γεύση λεμονιού! Ελπίζουμε να σας άρεσε!

      Διαγραφή
  6. Θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής σε τούρτα?Ο γιος μου έχει γενέθλια,είναι αλλεργικός στο γάλα και ψάχνω τι τούρτα να κάνω!Η παιδίατρος είπε όχι γάλα αμυγδάλου,καρύδας κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θα τη συνιστούσαμε για τούρτα... Για τούρτα καλύτερα να ετοιμάσετε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί) και να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου/ καρύδας ή σόγιας αντί για αγελαδινό γάλα! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  7. Πολυ ωραια και ευκολη συνταγή, εμεις βαλαμε 1 1/2 φλ. Ζάχαρη και μας βγηκε αρκετά γλυκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σας άρεσε! Η γλυκύτητα φυσικά μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός. Μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη αν θέλετε από την αναγραφόμενη ποσότητα.

      Διαγραφή

Facebook

Instagram