Brownies- Μπράουνις

10:47 μ.μ.

Brownies



...λιώνουν στο στόμα!!!


Μμμμ...σοκολάτα που λιώνει στο στόμα! Και μόνο η σκέψη ''φέρνει'' απόλαυση!
Αυτή η συνταγή για brownies- μπράουνις, μας επιτρέπει όχι μόνο να μείνουμε στην σκέψη, αλλά να την γευτούμε κιόλας! Υπέρ-σοκολατένια γεύση που γεμίζει το στόμα!!
Μαλακά κι αφράτα! Εύκολα και γρήγορα!
Το μόνο κακό είναι ότι μπορείς να φας (πραγματικά) όλο το ταψάκι μόνος σου!!


Υλικά:


  • 115 γρ. Ανάλατο βούτυρο αγελάδας
  • 85 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 2 κ.γ. Ρούμι ή λικέρ
  • 96 γρ. Αλεύρι
  • 85 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα 



Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20-22 εκατοστά (τετράγωνο η στρογγυλό) και τοποθετούμε μια λαδόκολλα.

2. Σε  μπεν- μαρί ή ένα μπολ που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες (κατά προτίμηση inox η γυάλινο) ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολ επάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπέν μαρι), χωρίς όμως το νερό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Αφήνουμε και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Έπειτα το βγάζουμε από το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ ή το ρούμι, και το μείγμα της σοκολάτας. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα.

4. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι που προετοιμάσαμε και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι που, όταν τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού μας να βγει καθαρή.





Η συνταγή σε βίντεο! 





Καλή απόλαυση!!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram