Φρικασέ με σπανάκι και μαρούλι

9:36 π.μ.

spinach and lettuce ''fricasse''




και κάτι ελαφρύ για αποτοξίνωση...


Σπανάκι, μαρούλι, άνηθο, κρεμμύδι και λεμόνι...
Μόνο αυτά και έτοιμο το πιάτο!
Μπορείτε να το γευτείτε σκέτο, ως ζεστή σαλάτα χορταρικών με μπόλικο λεμονάκι, αλλά και ως συνοδευτικό! 
Όλοι μας αγαπάμε το φρικασέ με το κρέας! Ο συνδυασμός μάλιστα του κρέατος μαζί με τα πράσινα λαχανικά, επιβαρύνει λιγότερο τον οργανισμό μας λόγω των φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών των λαχανικών.
Ένα ελαφρύ πιάτο, λοιπόν, εύκολο και γρήγορο!
Για την νηστεία, προσθέσετε μέσα και μανιτάρια και ετοιμάστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα!
Τρώγεται ελαφρώς ζεστό.




Υλικά: (για 3 άτομα)

  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 μαρούλι μέτριο (όχι σγουρό)
  • 6-7 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • Άνηθο (περίπου 1 χούφτα)
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (περίπου 1 φλ. του τσαγιού)
  • Χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)


Εκτέλεση:


  1. Κόβουμε το μαρούλι και το σπανάκι σε χοντρές λωρίδες (περίπου 3 εκ.).
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι. Όταν βράσει, προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι και τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
  5. Βάζουμε το σπανάκι, το μαρούλι και τον άνηθο. Τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό (3/4 του ποτηριού) και όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
  7. Όταν το σβήσουμε βάζουμε τον χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

2 σχόλια

Facebook

Instagram