Red velvet cupcakes (κάπ κεικ κόκκινο βελούδο)

3:10 μ.μ.

Red velvet cupcakes





αυτά δεν είναι cupcakes...είναι βελούδο!


Βελούδινα και κόκκινα!
Έτσι είναι τα καπ-κέικς κόκκινο βελούδο!
Την ονομασία τους την πήραν φυσικά από το χρώμα τους και από την όψη τους!
Στην ουσία, πρόκειται για μια απλή συνταγή για καπ-κέικς στην οποία προστίθεται κόκκινο χρώμα και έτσι απλά, τα καπ-κέικς βαφτίζονται... Red velvet cupcakes (κάπ κεικ κόκκινο βελούδο).
Η συνταγή έρχεται από την Αμερική και φυσικά εκεί τα αγαπούν πολύ!
Ο συνδυασμός τους με την γλάσο κρέμας τυριού στην κορυφή τους τους ταιριάζει πολύ και  απογειώνει την απόλαυση!
Δοκιμάστε τα και κέρασμα και εκπλήξτε τους όλους!




Υλικά:


  • 2 1/2 φλ.. Αλεύρι
  • 2 κ.σ. Κακάο
  • 2 αυγά 
  • 1 1/2 κ.γλ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα (αν βάλετε το υγρό χρώμα βάλτε 5 κ.σ.) 
  • 1 1/2 φλ. Σπορέλαιο ή Βούτυρο ανάλατο αγελάδος (λιωμένο)
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας ή 1 κάψουλα 
  • 1 1/2 κ.γλ. Σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γλ. Ξύδι
  • 1 φλ. γαλα αριάνι ή αγελάδος


Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο ή το βούτυρο (λιωμένο) με την ζάχαρη.

2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Έπειτα την βανίλια και μετά το  κόκκινο χρώμα.

3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα λίγο από το αλεύρι, μετά λίγο γάλα, έπειτα ξανά λίγο αλεύρι και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (αλεύρι-γάλα).

4. Σε ένα πιατάκι βάζουμε τη σόδα με το ξύδι και αφού αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα γρήγορα. Ανακατεύουμε. 

5. Σε ένα ταψάκι για cupcake τοποθετούμε χάρτινες θήκες για muffin. Έπειτα γεμίζουμε με ζύμη τα 3/4 της κάθε θήκης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

6. Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γαρνίρουμε με γλάσο κρέμας τυρί. Για την συνταγή για το γλάσο πατήστε εδώ Γλάσο κρέμας τυριού

Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να βρείτε το βίντεο της συνταγής καθώς και άλλες πολλές συνταγές του blog μας. :-)





Η συνταγή σε βίντεο!





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ποσα ml ειναι το φλυτζανι που χρησιμοποιεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 200-250 εγω χρησιμοποιώ δοσομετρητες κουτάλια και κουπες αλλά και τα φλιτζάνια τσαγιού τα κλασσικά ειναι μια χαρά! Καλή επιτυχία! :-)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram