Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές

2:26 μ.μ.

melitzanosalata- sause with eggplants and peppers





....μια σαλάτα που θυμίζει καλοκαίρι!

Τα ελληνικά καλοκαίρια έχουν στιγματιστεί από τσιπουράκια, ψάρια, συνευρέσεις με φίλους για ψήσιμο στα κάρβουνα και καλό κρασί ή μπύρες, ανεμελιά κ.α.
...και κάπου εκεί πάνω στο τραπέζι βρίσκει την θέση της και η μελιτζανοσαλάτα.
Έτοιμη να συνοδέψει το κρέας, το ψάρι, το φαγητό, το ψωμάκι μας!
Εμείς προτείνουμε μια μελιτζανοσαλάτα λίγο διαφορετική! Με πιπεριές και φέτα!
Πανεύκολη και υπέροχη, δεν θα περάσει απαρατήρητη στο τραπέζι, ακόμη κι αν είναι γεμάτο με πιο δελεαστικά ''καλούδια''.
Και φυσικά μην ξεχνάμε, το σκόρδο είναι ενδεικτικό! Οι λάτρεις του σκόρδου έχουν το ελεύθερο να προσθέσουν όσο αντέχουν! ;)



Υλικά:
  • 3 μελιτζάνες μεγάλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε κυβάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε κυβάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη ψιλοκομμένη φέτα (προαιρετικά)
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

1. Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και είτε τις βάζουμε σε δυνατό φούρνο για 20-15 λεπτά ή τις καίμε πάνω σε γκάζι με φωτιά για 20 λεπτά περίπου ώστε να μαυρίσουν και να γίνουν καπνιστές.
2. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε σε κυβάκια την σάρκα τους ή άμα θέλουμε την πολτοποιούμε τελείως στο μούλτι.
3. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Σερβίρουμε με τις πιπεριές, τον μαϊντανό και την φέτα (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!




Καλή επιτυχία!




You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram