Εύκολα αλμυρά κεκάκια- μάφινς

10:44 π.μ.

Savory muffins



....μικρό κεκάκι, μεγάλη απόλαυση!

Νομίζω πως αυτά τα κεκάκια αρέσουν σε όλους!

Και αρέσουν σε όλους γιατί είναι πεντανόστιμα, υπέροχα, λαχταριστά και γιατί ταιριάζουν με όλα!
Τα απολαμβάνουμε με οποιοδήποτε ρόφημα, σε οποιαδήποτε στιγμή, με οποιαδήποτε αφορμή!
Ιδανικά για πάρτι, μπουφέ, για σνακ, για κολατσιό!!!
Τα φαντάζομαι με καλή παρέα στο σπίτι, μπύρες, κάνα ορεκτικό ακόμη και πολύ καλή διάθεση!!
Δοκιμάστε τα!




Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι 
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κούπα (115 γρ.)  βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη 
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα 
  • 1 κούπα τριμμένο κασέρι κίτρινο (ένταμ ή γκούντα ή ημίσκληρο)
  • 1 κούπα γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή, κομμένη σε κυβάκια 




Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, ρίγανη) και τα ανακατεύουμε.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.

3. Με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε ελαφρά. Μετά προσθέτουμε όλο το γάλα και έπειτα το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε.


4. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα.

5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κεκάκια (μη βάλετε θήκες χάρτινες γιατί θα κολλήσει το κασέρι και δεν θα μπορείτε να το βγάλετε για να το φάτε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 30-40 λεπτά ή μέχρι όταν τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από τα κεκάκια και αυτή βγει καθαρή. 

4. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.








Καλή επιτυχία! 

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram