Κοτομπουκιές

10:00 μ.μ.


homemade chicken fried bites




αφιερωμένο στους λάτρεις του κοτόπουλου...

Και είμαστε σίγουρα πολλοί εμείς που λατρεύουμε το κοτόπουλο!
Γιατί; Γιατί είναι νόστιμο και γιατί "πάει" με όλα (ίσως για τις μανούλες και γιατί το τρώνε τα παιδιά)!
Οι συνταγές με κοτόπουλου είναι ίσως αμέτρητες!
Κοτόπουλο στον φούρνο, κοκκινιστό, με πατάτες, με ρύζι, κοτομπουκιές, τηγανιτό, σε σουβλάκι, σε γύρο, σε σαλάτα, σε πίτες....οι παραλλαγές του είναι πραγματικά άπειρες!
Εμείς πήραμε το κοτοπουλάκι και το μετατρέψαμε σε μικρές, τηγανιτές, λαχταριστές, τραγανές μπουκίτσες!
Έτοιμες να τις απολαύσουμε με οποιαδήποτε συνοδεία..

Η ρίγανη στην συνταγή είναι σχεδόν απαραίτητη καθώς απογειώνει την γεύση της κοτομπουκιάς. Δοκιμάστε τες!







Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες (λιγότερο από 2 εκ πάχος)
  • 3 αυγά, χτυπημένα καλά
  • φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

1. Πασπαλίζουμε τα κομματάκια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φρυγανιά με την ρίγανη.

3. Βουτάμε 2-4 κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό και τα γυρνάμε με ένα πιρούνι να καλυφθούν καλά με το αυγό.

4. Τα βουτάμε μετά στο μπολ με την φρυγανιά και τα γυρνάμε να καλυφθούν καλά. Τα τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια φρυγανιά.
5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Βουτάμε δηλαδή τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο αυγό και μετά πάλι στην φρυγανιά.

6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι (σε δυνατή φωτιά) και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.


7. Τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις κοτομπουκιές. Μετά από 1-2 λεπτά τις γυρνάμε με μια τσιμπίδα για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Τις αφήνουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και τις βγάζουμε από το τηγάνι. Μετά την πρώτη τηγανιά χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.



Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram