Τάρτα σφολιάτας με μήλα

10:53 π.μ.

Puff pastry apple tart



...η πιο εύκολη τάρτα!

Σε ποιους αρέσουν τα εύκολα και γρήγορα γλυκά;
Αυτό το γλυκό το αφιερώνουμε σε αυτούς!
Ένα πανεύκολο, πολύ γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό γλυκάκι, ιδανικό για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. 
Σφολιάτα, μήλα, κανελίτσα και ζάχαρη...
Ετοιμάστε το για πρωινό, για σνακ ή για συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.
Αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει με την γλυκιά μυρωδιά της ζάχαρης, του μήλου και της κανέλας όσο η τάρτα ψήνεται στον φούρνο.
Έπειτα, απλά αφεθείτε στην γλυκιά απόλαυση της...




Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3-4 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/3 κούπας ζάχαρη 
  • 1 κ.γλ. Κανέλα
  • 2 κ.σ. Βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια 
  • 1 αυγό χτυπημένο (για να αλείψουμε την σφολιάτα)


Εκτέλεση:

1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το ένα μισό επάνω στο άλλο ώστε να γίνουν ένα "παχουλό" φύλλο. Μεταφέρουμε την σφολιάτα σε ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.

2. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κατά μήκος τα άκρα της της σφολιάτας (περίπου 1 με 2 δάχτυλα απόσταση από την άκρη της) για να δημιουργήσουμε "τοιχώματα". Στην ουσία χαράζουμε ένα ορθογώνιο πάνω στην σφολιάτα.

3. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας, εκτός από τα γύρω γύρω τοιχώματα που δημιουργήσαμε. Αλείφουμε με το αυγό τα γύρω γύρω "τοιχώματα".

4. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Τις απλώνουμε επάνω στη σφολιάτα (μόνο στο τρυπημένο μέρος, όχι στα τοιχώματα). 

5. Τοποθετούμε τα κομματάκια βουτύρου επάνω από τα μήλα. 

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 

7. Αφού βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη (και επιπλέον κανέλα αν θέλουμε).




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram