Τηγανίτες με σως καραμέλας και χουρμάδες

12:01 μ.μ.

sweet pancakes with caramel sause and dry dates


για πιο ιδιαίτερα pancakes... 

Οι τηγανίτες αποτελούν ένα συνηθισμένο πρωινό...
Μας αρέσουν και τις απολαμβάνουμε οποιαδήποτε μέρα έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να τις ετοιμάσουμε και να τις απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με την οικογένειά μας ή τους φίλους μας. Γιατί οι τηγανίτες δεν τρώγονται με μοναξιές.. είναι ένα πρωινό που απαιτεί καλή παρέα και ακόμη καλύτερη διάθεση. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές!
Γιατί όμως να πρέπει να περιοριζόμαστε στις συνηθισμένες και στις ίδιες επιλογές για να τις συνοδεύοσουμε όταν υπάρχουν τόσες πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εναλλακτικές;
Μια από αυτές σας σερβίρουμε σε αυτό το άρθρο!
Τηγανίτες συνοδευμένες από σως καραμέλας και αποξηραμένους χουρμάδες!
Ζεστές τηγανίτες που ακουμπούν απαλά η μια πάνω στην άλλη, με μια παχύρρευστη σως καραμέλας να "στάζει" για χάρη τους και μια νότα Ανατολής που τους χαρίζουν οι αποξηραμένοι χουρμάδες. Μην διστάσετε να σερβίρετε με παγωτό...



Υλικά:
  • 2 φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/3 κ.γλ. τζιντζερ
  • 70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλ. Γάλα
  • 1/3 κ.γλ. κανέλα
Για την σως καραμέλας: Σως καραμέλας
  • 100 γρ. Χουρμάδες, αποξηραμένοι


Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αυγό.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
  3. Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγανάκι (περίπου 1 κ.γλ.).
  6. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε λίγο από το μείγμα (περίπου 1/2 φλιτζάνι). Όταν οι άκρες πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα γυρνάμε την τηγανίτα από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα.Όταν ψηθεί και από την άλλη μεριά την βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε. Μετά την πρώτη τηγανίτα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
  7. Σερβίρουμε ζεστές. Βάζουμε την μια τηγανίτα πάνω από την άλλη και ενδιάμεσα απλώνουμε σως καραμέλας και χουρμάδες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε με έξτρα σως καραμέλας.

Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram