Μύδια σαγανάκι

12:14 π.μ.




η θάλασσα στο πιάτο μας...


Αγαπημένο πιάτο...
Ένα πιάτο που αναδύει αρώματα της θάλασσας. 
Ένα πιάτο που ζωγραφίζει στο μυαλό στιγμές από ήρεμα, ζεστά καλοκαίρια. 
Ένα πιάτο που σε κάθε μπουκιά ζωντανεύει εικόνες από ανέμελες οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις γεμάτες από χαμόγελα και χαλαρές συζητήσεις.
Απολαύστε το ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό, συνοδέψτε το με τσιπουράκι, ουζάκι, ρακί ή ρετσίνα μαζί με φρεσκοψημένο ζεστό, ζυμωτό ψωμάκι... 









Υλικά:

  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μύδια καθαρισμένα σε νερό (1 σακουλάκι)
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 τομάτες (στο μούλτι)
  • 1 κ.σ. πάστα τομάτας
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη



Εκτέλεση:

1. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες (αφού πρώτα τις έχουμε περάσει από το μούλτι και τις έχουμε κάνει χυμό) και την πάστα τομάτας. Μόλις πάρουνε μία βράση ρίχνουμε το νερό και τα μύδια. Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

3.  Περίπου 5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το τριμμένο τυρί φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.





Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram