Σπιτικά Marshmallow (σε σχήμα macaron)

3:09 μ.μ.

Homemade Marshmallow (in macaron shape)



Τα λατρεμένα μας Marshmallow έγιναν....macaron!

Τι να πρωτοσχολιάσουμε σε αυτήν την συνταγή. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε...
Λοιπόν, θα ξεκινήσουμε από την εμφάνιση πρώτα. Η οποία μας ξεγελάει. Όχι δεν είναι μακαρόν. Είναι Marshmallow σε σχήμα macaron! Τα αγαπημένα μας Marshmallow δεν είναι στην εμφάνιση που τα γνωρίζουμε, αλλά ''ντύθηκαν'' macaron. Ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκεται και η κλασσική γέμιση των μακαρών, μερέντα ή βουτυρόκρεμα.
Για πάμε να τα δοκιμάσουμε κιόλας.. ποια είναι η γεύση; Η υφή τους;
Γλυκά, με γεύση φράουλας (φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και άλλη γεύση) και ανάμεσά τους μια ελαφριά στρώση μερέντας!
Όσο για την υφή τους... Είναι μαλακά και αφρώδη, όπως τα κλασσικά marshmallows. Όσο μένουν όμως γίνονται τραγανά (μετά από 2-3 μέρες).
Δοκιμάστε τα, επιλέξτε την γεύση που θέλετε, την γέμιση που θέλετε, το σχήμα που θέλετε και απολαύστε τα! Εννοείται πως μπορείτε τα απολαύσετε και σκέτα! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και όσοι αγαπούν τα marshmallows θα τα λατρέψουν!
Μια συνταγή αφιερωμένη σε όσους αρέσει να ανακαλύπτουν νέες υφές και γεύσεις, σε όσους αρέσει να πειραματίζονται στην κουζίνα, σε όσους ιντριγκάρονται με το καινούριο και το ιδιαίτερο.
Μια συνταγή που θα βρείτε αποκλειστικά στο Food States! Τα φτιάξαμε, τα ετοιμάσαμε, τα φωτογραφίσαμε και τα σερβίρουμε με αγάπη σε όλους τους αναγνώστες μας.







Υλικά:
  • 1/4 φλ. κρύο νερό
  • 2 1/2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη με γεύση φράουλα (είναι η ζελατίνη που βρίσκεται μέσα στις συσκευασίες για ζελέ, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1/3 φλ. νερό 
  • 1 φλ. ζάχαρη

Για την γέμιση:
  • Μερέντα ή βουτυρόκρεμα


Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το 1/3 φλ. νερό μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 100-110 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο νερό με την ζελατίνη. Αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό περίπου να κατέβει η θερμοκρασία του μείγματος.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης μέσα στο μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό.
  5. Μετά, χτυπάμε το μείγμα στην δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει και αρχίσει να σχηματίζει κορυφές. Για να σιγουρευτείτε αναποδογυρίστε το μπολ, αν το μείγμα δεν πέφτει είναι έτοιμο.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με στρόγγυλη μύτη. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα σχηματίζουμε τα μακαρόν. Άμα θέλετε μπορείτε να σχεδιάσετε πάνω στην λαδόκολλα κύκλους με ένα ποτήρι και ένα μολύβι για να είναι όλα ομοιόμορφα και να σχηματίσετε εκεί πάνω τα μακαρόν.
  7. Αφήστε τα όλο το βράδυ να ξεραθούν. Άμα τα θέλετε ελαφρώς μαλακά και κολλώδη (όπως τα marshmallow) γεμίστε τα τη με την μερέντα ή την βουτυρόκρεμα την επόμενη μέρα και απολαύστε τα! Αν τα θέλετε πιο τραγανά (όπως οι μαρέγκες) αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να ξεραθούν και από το κάτω μέρος τους τελείως και μετά βάλτε την γέμιση!



Καλή επιτυχία!



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram