Κις Λορέν με μανιτάρια

4:28 μ.μ.

Mushroom Quiche Lorraine



η αγαπημένη γαλλική τάρτα με μανιτάρια!


Αφιερώνουμε με πολλή αγάπη αυτήν την κις Λορέν σε όσους λατρεύουν τα μανιτάρια! Και δηλώνουμε υπεύθυνα και εμείς φανατικοί λάτρεις τους.
Μια πανεύκολη, απλή και λαχταριστή αλμυρή τάρτα με μανιτάρια.
Αφράτη όσο πρέπει και πλούσια στην γεύση λόγω των μανιταριών και του κασεριού.
Απολαύστε την ως ορεκτικό, ως κυρίως γεύμα ή και σαν πρωινό.
Τρώγεται ιδανικά ζεστή προς χλιαρή, γι΄αυτό αν δεν καταναλωθεί αμέσως προτείνουμε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την ζεστάνετε πριν την κατανάλωσή της.



Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι.
  • 115 γρ. βούτυρο κρύο (κομμένο σε κυβάκια)
  • 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5  μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα κασέρι τριμμένο (της επιλογής σας)

Για την κρέμα:

  • 6 αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση


Για την ζύμη:

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ ή σε ένα μπλέντερ ή με τα χέρια (τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο) μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το κρύο νερό (μια κουταλιά την φορά διότι μπορεί να μην το χρειαστεί όλο). Δεν θέλουμε να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη. Θέλουμε μια τριφτή ζύμη που ενώνεται όταν την πατάμε με τα χέρια μας.

2. Αφού την πατήσουμε με τα χέρια μας την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την μορφοποιούμε σαν στρόγγυλο δισκάκι. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.

3. Την ανοίγουμε στρόγγυλη με την βοήθεια ενός πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Βάζουμε μία λαδόκολλα μέσα και ρίχνουμε φακές, ρύζι ή όποιο άλλο όσπριο θέλουμε εμείς. Δεν πρέπει να ακουμπάνε τα όσπρια τη ζύμη, πρέπει να είναι επάνω στη λαδόκολλα. Με αυτό τον τρόπο η τάρτα μας δεν θα φουσκώσει και θα παραμείνει τραγανή.

4. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού την βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά βγάζουμε τα όσπρια και την λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι την συναρμολόγηση.

Για την γέμιση:

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός του κασεριού) σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα όποια υγρά έχουν (σε μέτρια φωτιά). Ανακατεύουμε συνεχώς.

Για την κρέμα:

1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κρέμα και τα αυγά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Συναρμολόγηση:

1. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα μας, απλώνουμε από επάνω το τριμμένο κασέρι και μετά περιχύνουμε την κρέμα.

2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.



Καλή όρεξη!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram