Kλασικά μπισκοτάκια βουτύρου

4:58 μ.μ.

butter biscuits


έτσι...απλά και κλασικά


Το μπισκότο πήρε το όνομα του την εποχή του μεσαίωνα στην Αγγλία Η ονομασία του (bisquite) προέρχεται από τη λατινική φράση "panis biscotus". Μια δεύτερη ονομασία από την Αμερική είναι το cookie που πιθανότατα έμεινε από το ολλανδικό koekje. Η βασική διάφορα τους είναι ότι το "cookie" δεν φούσκωνε όταν ψηνόταν σε αντίθεση με το μπισκότο.
Φημολογείται ότι το πρώτο μπισκότο εμφανίστηκε τυχαία στην Ολλανδία όταν κάποιος μάγειρας έριξε λίγη ζύμη στο ζεστό φούρνο και δημιούργησε το πρώτο μπισκότο.
Μια κλασική συνταγή για τα αγαπημένα μας μπισκοτάκια βουτύρου. Τα λατρεμένα μπισκότα που με την πρώτη μπουκιά μας μεταφέρουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια!
Ετοιμάστε τα, αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίζει φρέσκο βούτυρο και απολαύστε τα με ζεστό καφέ ή σοκολάτα... 




Υλικά:

230 γρ. Βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/3 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

1. Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη και την υγρή βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη.

2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ όπου έχουμε βάλει μεγάλη μύτη σε σχήμα αστέρι. Επάνω σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε κύκλους ή ό, τι άλλο σχέδιο θέλουμε. 

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα απολαμβάνουμε.



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram