Μάφινς με ελιά (νηστίσιμα)

2:33 μ.μ.

savory muffins with olive oils (vegan)


...ή αλλιώς τα "ελληνικά'' μάφινς!

Αφράτα, πανεύκολα και πεντανόστιμα!
Τα μάφινς που "μυρίζουν" Ελλάδα χάρη στις μυρωδάτες ελιές και την μαζεμένη από το βουνό, φρέσκια ρίγανη!
Ίσως τα πιο απλά και πιο εύκολα αλμυρά μάφινς που υπάρχουν!
Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά μέσα στην ζύμη! Διατηρήστε την αφράτη ζύμη και αφήστε την φαντασία και τις προτιμήσεις σας ελεύθερες για την ''συνοδεύσετε" με ό,τι επιθυμείτε!
Εμείς τα έχουμε δοκιμάσει και με λιαστή ντομάτα και φέτα και ήταν εξίσου απολαυστικά!
Μια δοκιμή θα σας πείσει! 




         Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γλ. μπέικιν (κοφτά)
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2  φλ. Λάδι (το μισό σπορέλαιο και το μισό ελαιόλαδο)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/3 κ.γλ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. ελιές πράσινες ή μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

·                               

       Εκτέλεση:


1.      Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (όχι τις ελιές) σε ένα μπολ.
2.      Κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε τα υγρά. Ανακατεύουμε με ένα φουέ (αυγοδάρτη) μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Όταν αρχίζει να σχηματίζεται μια ομοιογενής ζύμη, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές και ανακατεύουμε να «πάνε» παντού.
3.      Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για μάφινς λαδωμένη. Γεμίζουμε την κάθε θήκη σχεδόν ως πάνω, για γίνουν πιο αφράτα (δεν ξεχειλίζουν).
4.      Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
5.      Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.







Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram