Κερκυραϊκή Παστιτσάδα

2:16 π.μ.

pastitsada from Kerkira (Corfu)- traditional dish with chicken or meat and pasta in tomato sause



...υπέρ-λατρεμένο, υπέρ-αγαπημένο!

Αν με ρωτούσε κάποιος ποια είναι τα δέκα αγαπημένα μου φαγητά, η Κερκυραϊκή Παστιτσάδα θα ήταν σίγουρα μέσα σε αυτά!
Μαλακό κοκκινιστό κρέας, ζεστά μακαρόνια καλά "βουτηγμένα" στην σάλτσα ντομάτας και μπόλικο, μπόλικο τριμμένο τυρί να συνοδεύει όλο αυτό το παραδεισένιο πιάτο.
Οι πρώτες λέξεις ή φράσεις που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το συγκεκριμένο φαγητό είναι... ελαφρώς χυλωμένα μακαρόνια, μπόλικη σάλτσα ντομάτας, μπαχάρι και περίσσιο τριμμένο τυρί.
Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, πως εκτός από ένα γευστικότατο πιάτο είναι και ένα πανεύκολο πιάτο! Ιδανικό για να σερβιριστεί στο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι διατηρώντας όλα τα μέλη της οικογένειας χαρούμενα και ικανοποιημένα!



Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 2 κιλά μοσχάρι κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Γαρίφαλο
  • Κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μπαχάρι 
  • 1 ποτηράκι κρασί ή ξύδι
  • Φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
  • Πελτέ τομάτας
  • Νερό
  • Μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή πένες

Εκτέλεση: 

    1. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι καλά από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε. Ξανά βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το κρασί. Έπειτα ρίχνουμε την φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα, τον πελτέ και τέλος το νερό. Αφήνουμε να βράσει και να εξατμιστεί το νερό.
 
    2. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε καλά. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα αφήνοντας μέσα την σάλτσα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

    3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε και το κρέας και συνοδεύουμε με μπόλικο τριμμένο κίτρινο τυρί.



Καλή σας όρεξη!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram