Μπισκοτάκια με μαρμελάδα

5:30 μ.μ.

butter cookies with marmelade filling


μπουκίτσες γλυκιάς απόλαυσης...
Μικρά, χαριτωμένα και απολαυστικά!
Μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα και μέσα τους "κλείνουν" δροσερή, φρουτένια μαρμελάδα!
Εμείς σας δίνουμε την (πανεύκολη) συνταγή! 
Από 'κει και πέρα σας δίνουμε, επίσης, και το ελεύθερο να τα απολαύσετε όπως θέλετε, όποια στιγμή της ημέρας θέλετε!
Για εμάς θα ήταν ιδανική στιγμή ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό της Άνοιξης, σε μια βεράντα στολισμένη με ανθισμένες γλάστρες, με μπόλικο ζεστό καφέ, με συνοδεία έναν, δυο, το πολύ τρεις καλούς φίλους και χαλαρή κουβεντούλα...




Υλικά:

  • 340 γρ. βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)*
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα μαρμελάδα (της επιλογής σας)
  • άχνη για το γαρνίρισμα 


Εκτέλεση:

1. Στο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. 


2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας παράλληλα (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ενώνεται.  


3. Αδειάζουμε το μείγμα στον πάγκο, αφού πρώτα αλευρώσουμε την επιφάνεια. Ενώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε ένα στρόγγυλο επίπεδο δίσκο. Την τυλίγουμε με ζελατίνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 


4. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο με έναν πλάστη και κόβουμε με κουπ-πάτ  μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Έπειτα με ένα μικρότερο στρόγγυλο κουπ-πάτ (ή ό, τι σχήμα θέλετε) κόβουμε στο κέντρο από τα μισά μπισκότα που ήδη κόψαμε. (Στην ουσία θέλουμε ένα ολόκληρο μπισκότο για κάτω και ένα άλλο το οποίο να έχει μια τρύπα στη μέση που δημιουργούμε με το μικρότερο κουπ-πάτ για να το βάλουμε από πάνω ώστε δημιουργήσουμε ένα "σάντουιτς").


5. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


6. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τοποθετούμε μαρμελάδα στα μισά ολόκληρα μπισκότα. Στα υπόλοιπα μισά (με την τρύπα στην μέση) αχνίζουμε με ένα κόσκινο και τοποθετούμε ένα μπισκότο με την τρύπα επάνω από ένα μπισκότο με την μαρμελάδα, ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.     


* Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη εάν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα.








Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram