Ριζότο με μανιτάρια

4:08 μ.μ.

Mushroom risotto


ένα πιάτο αφιερωμένο στους λάτρεις των μανιταριών...

Νομίζω πως όσον αφορά τα μανιτάρια οι προτιμήσεις είναι χωρισμένες σε δυο παρατάξεις. Σε αυτούς που τα λατρεύουν και αυτοί που τα απεχθάνονται. Αυτοί που μπορούν να τα προσθέσουν σε οποιοδήποτε φαγητό τους σε υπερβολική ποσότητα και αυτοί που δεν θέλουν καν να τα μυρίσουν.
Εμείς πάντως βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία!
Γι΄αυτό και αφιερώνουμε το επόμενο λαχταριστό φαγητάκι σε όλους όσους αγαπούν , όπως κι εμείς, τα μανιτάρια!
Ριζότο με μανιτάρια! Υπέροχο, εύκολο, μυρωδάτο και γευστικότατο! Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο προσθέστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κύβο λαχανικών αντί για κύβο κοτόπουλο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και απολαύστε με ένα ποτήρι λευκό κρασί!



Υλικά:

  • 4 κ.γ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο (ή μαργαρίνη αν το θέλουμε νηστίσιμο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε φέτες ή στα 4 (σταυρωτά)
  • 1 κούπα ρύζι arborio ή καρολίνα
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 4-6 κούπες νερό
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
  • φρέσκα μυρωδικά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 6 κούπες νερό μαζί με τον κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος.

2. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί με το βούτυρο.

3. Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Μόλις το κρασί εξατμιστεί αρχίζουμε να ρίχνουμε μισή με μία κούπα από το νερό-κύβο στο ριζότο μας ανακατεύοντας παράλληλα και συνεχόμενα. Μόλις απορροφηθεί συνεχίζουμε να προσθέτουμε άλλη μισή με μία κούπα νερό-κύβο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να είναι αλντέντε (ίσως να μην χρειαστεί και τις 6 κούπες). Από τη στιγμή που ξεκινάμε να προσθέτουμε το νερό με τον κύβο χρειάζεται περίπου 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο μας.

4. Τέλος προσθέτουμε τις άλλες 2 κ.σ. βουτύρου, τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει το βουτυράκι μας σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram