Μοσχαράκι με λαχανικά ''λουκούμι''

9:06 μ.μ.

calf with vegetables in the pot


ένα φαγητό... "λουκούμι"

Ένα φαγητάκι που γεμίζει το σπίτι με αρώματα και μυρωδιές.
Ένα αγνό, μαμαδίστικο φαγητάκι που "ξεχειλίζει" από γεύσεις. Πλούσια, γεμάτη γεύση χάρη στα αγνά, φυσικά υλικά που περιέχει. Γεύση και υγεία μαζί.
Μοσχαράκι που προσφέρει στο φαγητό πρωτεϊνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία και λαχανικά που γεμίζουν το φαγητό με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα.
Ένα φαγητό που μας χορταίνει!
Συνοδέψτε το με τυρί φέτα, με μπόλικο ζεστό χωριάτικο ψωμάκι (ολικής κατά προτίμηση) και απολαύστε το!






Υλικά:

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1-2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένο)
  • 2-3 καρότα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 700 γρ. ζωμό μοσχαριού
  • 4-5 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες)
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση που μπαίνει και στο φούρνο με καπάκι) ρίχνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού,αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.

2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά (σέλινο, κρεμμύδια, καρότα), αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζωμό μοσχαριού και το φύλλο δάφνης.

4. Απλώνουμε τις πατάτες σε όλη την επιφάνεια ώστε να τα καλύψουν τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε επάνω στις πατάτες τα κυβάκια βουτύρου.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1,5 (μιάμιση) ώρα.

6. Μόλις βγει είναι έτοιμο για σερβίρισμα!



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram