Στριφταρια με φετα και μουσταρδα

4:17 μ.μ.

mini puff-pastry rolls with feta cheese and mustard


...αυτά τα στριφτάρια θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!

Αυτά τα στριφτάρια θα τα λατρέψετε!
Πανεύκολα, γρήγορα, απολαυστικά και με λίγα υλικά!
Τα υλικά που χρειάζεστε; Φύλλο σφολιάτας, μουστάρδα, φέτα, σκόνη σκόρδου αν θέλετε και αυγό!
Συνοδέψτε τα με ό,τι "τραβάει" η όρεξή σας! Με μπύρα, με κρασάκι, με το αγαπημένο σας αναψυκτικό ή χυμό! Εμείς τα συνοδέψαμε με σως γιαουρτιού, ρετσίνα και... καλή παρέα!
Ετοιμάστε τα για μπουφέ, για πάρτι ή για σνακ!
Όπως και να τα απολαύσετε, όποια στιγμή και να τα απολαύσετε το σίγουρο είναι πως θα αφήσουν και εσάς και τους αγαπημένους σας απόλυτα ικανοποιημένους!



Υλικά: 
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • τυρί (θρυμματισμένο με τα χέρια)
  • μουστάρδα
  • σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1 αυγό ανακατεμένο με ελάχιστο νερό και λίγο αλάτι
 

Εκτέλεση:

  1. Ανοίγουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη. Το κόβουμε στην μέση κατά πλάτος (κοιτώντας το από την μεγάλη πλευρά). Παίρνουμε το ένα κομμάτι.
  2. Απλώνουμε μουστάρδα πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα κουτάλι.
  3. Από πάνω ρίχνουμε σκόνη σκόρδου κατά βούληση και απλώνουμε διάσπαρτα τα κομμάτια τυριού. Από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι φύλλου που κόψαμε πριν.
  4. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες με πάχος όσο 1 δάχτυλο.
  5. Πιάνουμε τις δυο άκρες της λωρίδας και τις στριφογυρίζουμε 2-3 φορές (όχι πολύ σφιχτά).
  6. Βάζουμε τα στριφτάρια σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα. Αλείφουμε τις επιφάνειες με το μείγμα του αυγού με ένα πινέλο.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα).




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram