cupcake- κλασική συνταγή

5:48 μ.μ.





Το κέικ που έγινε μόδα!!



Υλικά:

2 φλ. αλεύρι
1 κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. σόδα (baking soda)
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. γάλα
1/3 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. μυλόξιδο ή ξίδι
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder,την σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
2. Αναμιγνύουμε το σπορέλαιο,το γάλα, τη ζάχαρη και το ξίδι.
3. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
4. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
5. Βάζουμε τις θήκες για τα cupcakes στην ειδική φόρμα και γεμίζουμε τα 3/4 της κάθε θήκης.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.






*Tips

Πριν τα βγάλετε από τον φούρνο τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κεντρό ενός cupcake. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα!
Αφήστε να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρετε.
Μπορείτε να διακοσμήσετε με ότι φανατστείτε!! Εμείς προτείνουμε την κλασσική βουτυρόκρεμα- butter cream!
Απολαύστε τα!!!

Για την συνταγή του γλάσου πατήστε στο παρακάτω link!
http://foodstates.blogspot.gr/2013/08/butter-cream-frosting.html



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram