Cupcakes σοκολάτας με επικάλυψη marshmallow

9:54 μ.μ.


Chocolate Graham Cracker Cupcakes with marshmallow frosting!




στον πάτο τριμμένο μπισκότο, από πάνω κουβερτούρα, στη μέση κέικ σοκολάτας, πιο πάνω τριμμένο μπισκότο και κουβερτούρα και στην κορυφή γλάσο marshmallow.... τι είναι; 




Μια gourmet συνταγή!
Έχει μια λίγο μεγάλη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα, και τα επιφωνήματα όλων, θα σας επιβραβεύσουν!!!
Τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Είναι τα ιδανικά cupcakes, για μια πιο επίσημη γιορτή, μπουφέ ή event! Λίγο μεγάλη η διαδικασία, όμως τα υλικά είναι οικονομικά και η προετοιμασία εύκολη, το αποτέλεσμα ξεχωριστό και η γεύση ονειρεμένη!! Το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικό, εγγυημένα! ;)
Πραγματικά, αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε!!!




Υλικά (για 24 cupcakes).

Για την ζύμη: 
2 1/4  φλ. ζάχαρη
1 3/4 φλ. Αλεύρι
1 φλ. κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. σπορέλαιο
2 κ.γ. υγρή βανίλια (ή 1 σε σκόνη)
1 φλ. βραστό νερό

Για την βάση:
2 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. τριμμένα μπισκότα τύπου Digestive
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
1 φλ. τριμμένη κουβερτούρα

Για το γλάσο:
ασπράδια απο 8 αυγά
2 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. σκόνη ξινό (κρεμόριο)
2 κ.γ. υγρή βανίλια


Εκτέλεση:

Για τα cupcakes:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το λάδι, το γάλα και την βανίλια (άμα βάλουμε υγρή). Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ξανά. Έτοιμο.

3. Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
 
4. Βάζουμε θήκες για cup cakes στο ταψάκι και βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το μπισκότο στη βάση κάθε θήκης. Με ένα ποτήρι νερού πιέζουμε ώστε να γίνει βάση επίπεδη και έπειτα προσθέτουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα (περίπου μια κουταλιά) και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 λεπτά. (Σε αυτή τη φάση δηλαδή ψήνουμε μόνο το μπισκότο με την σοκολάτα).

5. Αφού τα βγάλουμε, γεμίζουμε τις θήκες με την ζύμη. Γεμίζουμε τα 3/4 της κάθε θήκης. Από πάνω βάζουμε πάλι μπισκότο και σοκολάτα τριμμένη!

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

7. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.



Για το γλάσο: 

1. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια την ζάχαρη και το ξινό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

2. Αφού τα βγάλουμε από το μπεν μαρι, προσθέτουμε την υγρή βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να γίνει σφιχτό (όχι σαν μαρέγκα λίγο ποιο μαλακό)

3. Γλασάρουμε τα cupcakes.

4. Με ένα φλόγιστρο καίμε το γλάσο προσεκτικά!

5. Είναι έτοιμα για φάγωμα! Καλή σας όρεξη!





*Tips:

  • Όπως, όλα τα κέικ, γίνονται καλύτερα άμα σταθούν κάποια ώρα. Καλύτερα να περάσουν κάποιες ώρες πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από το βράδυ!
  • Διατηρούνται ανετότατα και για αρκετές μέρες στο ψυγείο! Σερβίρετέ τα αφού τα αφήσετε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ή κατ' ευθείαν. Σε κάποιους αρέσουν περισσότερο να είναι δροσερά. 
  • Τα γλασάρουμε αφού κρυώσουν! 


Καλές απολαύσεις!!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αν δεν κάψουμε το marshmallow δεν θα βγει καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
      Δεν θα είναι το ίδιο το αποτέλεσμα. Άμα καεί το marshmallow έχει μια πιο ιδιαίτερη γεύση (θυμίζει λίγο καραμέλα).
      Βέβαια, και να μην καεί, πάλι τρώγεται και είναι επίσης νόστιμο!!
      Καλή επιτυχία άμα το επιχειρήσεις! ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram