Τυρόψωμο- Τυροψωμάκια

6:48 μ.μ.

mini cheese-pies 




...όμορφα και αφράτα, όλα μυρωδάτα!!

Μια υπέροχη ιδέα για ένα νόστιμο πρωινό, και όχι μόνο!
Βάλτε τα ωμά σε σακουλάκια στην κατάψυξη και ζεστάνετέ τα όταν τα χρειάζεστε.
Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και άλλα υλικά στην γέμιση!
Η ζύμη είναι τόσο αφράτη (ΖΥΜΗ ΑΦΡΑΤΗ) που η επιτυχία τους είναι σίγουρη.
Άκρως απολαυστικά και εθιστικά!!!




Υλικά:

·         Ζύμη ( 1 δόση από την ζύμη αφράτη) κάντε κλικ επάνω

·         Τυρί φέτα τριμμένο
·         Ρίγανη

·         Ρίγανη
·         Λάδι




Εκτέλεση:


1.    Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε (σε μήκος περίπου όσο 3 παλάμες ανοιχτές) και σε πάχος όσο ένα δάχτυλο.
2.    Πασπαλίζουμε την φέτα και την ρίγανη.



3.    Στριφογυρίζουμε την ζύμη. Την γυρνάμε όπως ένα ρολό από την μια άκρη μέχρι την άλλη.
4.    Κόβουμε την λωρίδα σε τρία μέρη, ή σε περισσότερα αν  θέλουμε τα τυρόψωμα πιο μικρά.
5.    Γυρίζουμε το κάθε κομμάτι - τυρόψωμο κάθετα (με την κορυφή προς τα πάνω) και το πατάμε με την παλάμη μας.




6.    Αλείφουμε τα τυρόψωμα με λάδι και πασπαλίζουμε ρίγανη.


7.    Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο σε ζεστό μέρος είτε μέσα στον φούρνο στους 50 βαθμούς.


8.    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
9.    Αφήνουμε να κρυώσουν για να αναμειχθούν όλες οι μυρωδιές!
10. Έτοιμα!




Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram