Ελιοπιτάκια νηστίσιμα

10:47 π.μ.

mini olive-pies (vegan)





Ποιος είπε πως όσοι νηστεύουν δεν έχουν επιλογές;


Υπέροχα και πανεύκολα ελιοπιτάκια!
Είναι από εκείνες που τις συνταγές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι πιστεύουν πως στην νηστεία στερείσαι και δεν έχεις τι να φας.

Μ 4, λοιπόν, υλικά (λάδι, χυμό πορτοκάλι, αλεύρι και ελιές) έτοιμα τα ελιοπιτάκια!
Για πρωινό, για κέρασμα, για τον καφέ, για ένα πάρτι ή μπουφέ σε περίοδο νηστείας..
Ειδικά για τα παιδιά που νηστεύουν και συνεχώς ψάχνουν κάτι νηστίσιμο να φάνε, είναι μια καταπληκτική λύση! Η απάντηση στο καθημερινό τους ερώτημα ''και τι θα φάω τώρα που νηστεύω;''.

Ξεκινάμε λοιπόν...!



ΥΛΙΚΑ:

·        1 φλ. λάδι (καλύτερα κάποιο ελαφρύ)
·        1 φλ χυμό πορτοκάλι
·        2 κ.γλ. μπέικιν
·        αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1/2 κιλό)
·        σουσάμι (για το πασπάλισμα- προαιρετικά)

για την γέμιση:
·        ελιές (περίπου 500 γρ, ψιλοκομμένες)
·        ρίγανη




   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
  2. Άμα έχουμε υπομονή την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο. Αλλιώς συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  4. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ώστε να καλύπτει όλη την παλάμη μας. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση (περίπου 1 κ.γλ.) και κλείνουμε διπλώνοντας την ζύμη.
  5. Τοποθετούμε με το δίπλωμα της ζύμης προς τα κάτω (για να φαίνονται πιο όμορφα) σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα πατάμε ελαφρώς.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωματάκι.






Καλή επιτυχία!!


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αν ανακατεψω την γεμιση με τη ζυμη κατι σαν αναγλυφα μπισκοτα πχ, προφανως πιο μαλακα, θ γινει καλο λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικά! Κάνε την ζύμη και βάλε στο τέλος τα υλικά της γέμισης και ανακάτεψε τα. Και θα είναι και πιο εύκολα φυσικά! Θα περιμένω φωτο όταν τα κάνεις! ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram