Cupcakes καραμέλας

10:58 π.μ.

Caramel cupcakes



μια σοκο-καραμελένια αμαρτία...!


Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την ''αμαρτία'';
Ένα cupcake που ''ξυπνά'' όλες τις αισθήσεις!
Σοκολάτα, καραμέλα... δεν περιγράφω άλλο! Φύγαμε για την κουζίνα!


Υλικά:

Για τα cupcakes:

  • 10 καραμέλες βουτύρου μαλακές (κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια) 
  • 130 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 110 γρ. Γάλα
  • 50 γρ. Κακάο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. Υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γ. Σόδα
  • 2 κ.γ. Μπέικιν 
  • 2 κ.γ. κονιάκ (προαιρετικό)

Για το γλάσο: 
  • 120 γρ. Βούτυρο αγελάδος ανάλατο
  • 20 γρ. Καραμέλα (ζαχαρούχο βρασμένο για 2:00-2:30 ώρες μέσα σε κατσαρολάκι καλυμμένο με νερό)
  • 280 γρ. Άχνη
  • 1 κ.γ. Υγρή βανίλια.
  • 1/4 κ.γ. Αλάτι
  • 2 κ.σ. Γάλα

Εκτέλεση:

1. Για τα cupcakes: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν. 

2. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, την βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

3. Βάζουμε το βούτυρο και, αφού γίνουν ένα μείγμα, ρίχνουμε και τα κομματάκια καραμέλας. 

4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με 12 θήκες για cupcakes (αφού έχουμε τοποθετήσει τις χάρτινες θήκες) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 23 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

5. Για το γλασο. Κοσκινίζουμε την άχνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει.
Ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά καθώς χτυπάμε και έπειτα την καραμέλα. 

6. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το γάλα και χτυπάμε για 10 λεπτά.

7. Γαρνίρουμε τα κρύα κεκάκια και απολαμβάνουμε!




Μμμμ...Καλή επιτυχία!



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram