Παντεσπάνι σοκολατένιο (για τούρτες και κέικ)

10:41 π.μ.

chocoalate pantespani


...για τις υπέροχες τούρτες, χειροποίητες μας!

Πανεύκολο και πολύ γρήγορο παντεσπάνι σοκολάτας!
Νομίζω δεν υπάρχει πιο απλό παντεσπάνι!
Ανακατεύεις τα στερεά, μετά τα υγρά, τα ενώνεις και ψήνεις! Έτοιμο!
Μπορούμε, μάλιστα, να κάνουμε την εκτέλεση και χωρίς μίξερ! Απλά με ένα αναδευτήρι!

Το συγκεκριμένο παντεσπάνι είναι σούπερ σοκολατένιο και λίγο υγρό, δεν είναι στεγνό. Είναι ιδανικό για τις τούρτες αμερικάνικου τύπου.
Με τις συγκεκριμένες δοσολογίες βγαίνουν 3 χοντρά παντεσπάνια (διαμέτρου 23 εκ). Άμα τα θέλετε πιο λεπτά, μπορείτε να κάνετε λιγότερη δόση, να βάλετε πιο λίγο μείγμα στο ταψί ή να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί.



Υλικά (για 3 παντεσπάνια χοντρά): 

      ·    3 φλ. αλεύρι
·        3 φλ. ζάχαρη
·        1 ½ φλ. κακάο
·        2 κ.γλ. μπέικιν
·        1 κ.γλ. σόδα
·        1 κ.γλ. αλάτι
·        2 βανίλιες
·        ¾ φλ. σπορέλαιο
·        3 αυγά μεγάλα
·        1 ½ φλ. γάλα
·        1 ½ κ.σ. ξύδι
·        1 ½ φλ. νερό βραστό


     Εκτέλεση:

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι, μπέικιν).

2. Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι και στο γάλα.

3. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά (σπορέλαιο, βανίλια, αυγά, ζάχαρη), έπειτα προσθέτουμε το γάλα (με το ξύδι και τη σόδα) .

4. Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας με ένα σύρμα και μετά προσθέτουμε το βραστό νερό.

5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια στρόγγυλα (23 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-25 λεπτά το κάθε παντεσπάνι ή για 45 λεπτά αν βάλουμε όλο μαζί το μείγμα σε ένα ταψί .






Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram