Παντεσπάνι σοκολατένιο (για τούρτες και κέικ)

10:41 π.μ.

chocoalate pantespani


...για τις υπέροχες τούρτες, χειροποίητες μας!

Πανεύκολο και πολύ γρήγορο παντεσπάνι σοκολάτας!
Νομίζω δεν υπάρχει πιο απλό παντεσπάνι!
Ανακατεύεις τα στερεά, μετά τα υγρά, τα ενώνεις και ψήνεις! Έτοιμο!
Μπορούμε, μάλιστα, να κάνουμε την εκτέλεση και χωρίς μίξερ! Απλά με ένα αναδευτήρι!

Το συγκεκριμένο παντεσπάνι είναι σούπερ σοκολατένιο και λίγο υγρό, δεν είναι στεγνό. Είναι ιδανικό για τις τούρτες αμερικάνικου τύπου.
Με τις συγκεκριμένες δοσολογίες βγαίνουν 3 χοντρά παντεσπάνια (διαμέτρου 23 εκ). Άμα τα θέλετε πιο λεπτά, μπορείτε να κάνετε λιγότερη δόση, να βάλετε πιο λίγο μείγμα στο ταψί ή να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί.



Υλικά (για 3 παντεσπάνια χοντρά): 

·        3 φλ. αλεύρι
·        3 φλ. ζάχαρη
·        1 ½ φλ. κακάο
·        2 κ.γλ. μπέικιν
·        1 κ.γλ. σόδα
·        1 κ.γλ. αλάτι
·        2 βανίλιες
·        ¾ φλ. σπορέλαιο
·        3 αυγά μεγάλα
·        1 ½ φλ. γάλα
·        1 ½ κ.σ. ξύδι
·        1 ½ φλ. νερό ζεστό






Εκτέλεση:

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
2. Διαλύουμε στην σόδα στο ξύδι και στο γάλα.
3. Αναμειγνύουμε τα υγρά.



4. Ενώνουμε και ανακατεύουμε μαζί.


5. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί (23 εκ.) που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 20-25 λεπτά το κάθε παντεσπάνι (για 3 παντεσπάνια χοντρά) ή για 45 λεπτά αν βάλουμε όλο το μείγμα μαζί.






Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram