Τυροπιτάκια με εύκολη ζύμη κουρού

10:54 π.μ.

mini easy cheese pies



επειδή όλοι αγαπάμε τα τυροπιτάκια...!


Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσουν τα τυροπιτάκια!
Οι παραλλαγές τους άλλωστε είναι ατέλειωτες... παραδοσιακά, με φύλλο σφολιάτας, με ζύμη κουρού, τρίγωνα, στρόγγυλα, στον φούρνο, στο τηγάνι...! Για όλες τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις!
Τα σπιτικά και τα χειροποίητα, βέβαια, δεν συγκρίνονται με τα έτοιμα.
Επειδή, όμως, καμιά φορά ο χρόνος είναι χρήμα και δεν έχουμε όλοι επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στην κουζίνα, η συγκεκριμένη συνταγή μας λύνει τα χέρια!
Εύκολα, γρήγορα, απλά...και πεντανόστιμα!

Ετοιμάζουμε, λοιπόν, το καφεδάκι μέχρι να ψηθούν, και τα απολαμβάνουμε μαζί!




Υλικά:
  • 1 αυγό
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό 
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι για την επάλειψη

Για την γέμιση:

  • 200 γρ. φέτα τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και λίγη ποσότητα από ανθότυρο)
  • πιπέρι
  • αρωματικά βότανα ανάλογα με τα γούστα (δυόσμος, ρίγανη κ.λ.π.)


Εκτέλεση:


1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο καλά.

2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
3. Προσθέτουμε στο βούτυρο,σιγά σιγά και εναλλάξ, το αλεύρι, το γιαούρτι και το αυγό. Όταν αρχίσει να σφίγγει και δεν μπορούμε να χτυπήσουμε άλλο με το μίξερ, ζυμώνουμε την ζύμη με τα χέρια μέχρι να μην κολλάει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Αφήνουμε την ζύμη, τυλιγμένη σε μεμβράνη, στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
5. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
6. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (όσο ένα μεγάλο καρύδι) και το απλώνουμε πάνω στην παλάμη μας (πάχος περίπου όσο 1 δάχτυλο). Βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση (περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού) και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
7. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε με πινέλο από πάνω το μείγμα αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με την κουζίνα (μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα).
8. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και.. μετά ξέρετε τι να κάνετε! ;)







Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram