Μηλόπιτα τριφτή

9:33 π.μ.

apple-pie








...μίλα μου για μήλα!


Η γλυκιά μαμαδίστικη, νοσταλγική, αγαπημένη πίτα!
Η πίτα που θυμίζει φθινόπωρο!
Όλοι έχουμε αναμνήσεις από την μηλόπιτα που έκανε η μαμά μας στο σπίτι όταν ήμασταν παιδιά. Το σπίτι μυρίζει κανέλα και ανυπομονούσαμε να βγει το ταψί από το φούρνο!
Τα παιδιά την αγαπούν γιατί είναι γλυκιά. Το ίδιο και εμείς!
Μια κλασσική συνταγή, λοιπόν, από τριφτή μηλόπιτα που όλοι αγαπάμε!







Υλικά:


για την ζύμη:

  • 3 Αυγά
  • 1 μπέικιν
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
για την γέμιση:
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • άχνη (για την επικάλυψη)








Εκτέλεση:


για την ζύμη:


1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.


2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σπορέλαιο και την 1/2 κούπα ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν ένα σφιχτό ζυμάρι.


για την γέμιση:


1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα με την 1 κούπα ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.


Συναρμολόγηση:


1. Σε ένα στρόγγυλο ταψάκι (περίπου 26-30 εκατοστά) τοποθετούμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 3/4 του ζυμαριού και το απλώνουμε σε όλο το κάτω μέρος του ταψιού και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε από επάνω όλη την γέμιση και μετά με έναν τρίφτη τρίβουμε περιφερειακά σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο ζυμάρι.


2.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν βάλουμε στο κέντρο της μία οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή! Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.









Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. μ αρεσουν οι μηλοπιτες κ αυτη φαινεται πεντανοστιμη!!! μ αρεση που εχει και τη γεμιση σα κρουστα απο πανω να κρατσαναει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Την διαφορά την κάνει η κρούστα από πάνω που είναι τραγανή! Ξεφεύγει λίγο από την συνηθισμένη μηλόπιτα και γίνεται ένα ξεχωριστό γλυκό! Όποιος έχει πολλά μήλα, αξίζει να την δοκιμάσει! ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram