Τρουφακια- καριοκες

3:01 μ.μ.

chocolate mini truffles





μικρές, τσακπίνικες, σοκολατένιες μπαλίτσες...!

Μμμμ...απολαυστικές σοκολατένιες μπουκίτσες!
Απολαυστικά, πανεύκολα, με πλούσια και γεμάτη σοκολατένια γεύση!
Ιδανικά για κέρασμα, για δωράκι, για πάρτι, για μπουφέ, για μια λύση της τελευταίας στιγμής!

Μπορείτε με αυτήν την συνταγή να φτιάξετε και τρουφάκια και καριόκες! Ακόμη και κέικ ποπς!
Άμα θέλετε, μπορείτε να ετοιμάσετε τις μπαλίτσες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Αντέχουν αρκετό χρονικό διάστημα! Έτσι, όποτε χρειαστείτε γλυκό, τις βγάζετε από την κατάψυξη, τις καλύπτετε με σοκολάτα και έτοιμες!
Μην παραλείψτε να βάλετε πολλά και διάφορα υλικά μέσα στην ζύμη! Ό, τι και να βάλετε ταιριάζει και "ανεβάζει" την απόλαυση ακόμη ψηλότερα!

Όλα αυτά, λοιπόν, μόνο σε ένα γλυκό! Τα λατρεμένα σε όλους τρουφάκια! Το μόνο πρόβλημα με τα τρουφάκια είναι ότι.... μπορούν να τελειώσουν μέσα σε 5'  ;)



Υλικά:

  •        1 μικρό κέικ σοκολάτας, τριμμένο
  •         Καρύδια χοντροκομμένα (όσα θέλετε)
  •         Μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια (όποια θέλετε και όσα θέλετε)
  •         150 γρ. σοκολάτα λιωμένη (γάλακτος ή κουβερτούρα)
  •         1 φλ. σιρόπι (δείτε κάτω στην εκτέλεση για την παρασκευή του)
  •         1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
  •         1 κ.σ. κανέλα
  •         Λίγο γαρύφαλλο
  •         Ό, τι άλλο θέλετε… όπως:
    - σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα
    -άλλους ξηρούς καρπούς
    -κομματάκια σοκολάτας κ.λ.π.

Για το γλάσο:


  •         300γρ κουβερτούρα
  •        2 κ.σ. σπορέλαιο

  •         Τρούφα για την επικάλυψη (ή ό, τι άλλο θέλετε)



Εκτέλεση:

1.      Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλ. νερό και 1 φλ. ζάχαρη. Όταν αρχίσουν να βράζουν, αφήνουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2.      Ανακατεύουμε όλα υλικά της ζύμης μαζί (εκτός από το σιρόπι). Στο τέλος βάζουμε το σιρόπι σιγά σιγά και αρχίζουμε συγχρόνως να πλάθουμε το μείγμα (μπορεί να την το χρειαστούμε όλο το σιρόπι. Θα βάλουμε τόσο ώστε να γίνει ένα μείγμα που πλάθεται). Πλάθουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη.
3.  Πλάθουμε σε μπαλάκια. Άμα κολλάει, την βάζουμε για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.
4.  Βάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο να σφίξουν, περίπου 40-60 λεπτά.
5.  Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το σπορέλαιο.
6.  Βουτάμε τα τρουφάκια και απλώνουμε σε λαδόκολλα.
7.  Όσο είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ό, τι θέλουμε από πάνω.
            8.  Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν (για να μην αλλάξει απότομα θερμοκρασία η σοκολάτα). Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.






Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram