Νηστισιμα ελιοψωμα (της στιγμης)!

12:03 π.μ.


vegan buns with olives






ευκολία, νοστιμιά, νηστεία σε αυτά τα ψωμάκια!


Εκεί που σταματά η ευκολία και εκεί που ξεκινά η απόλαυση, κάπου εκεί θα βρει κανείς και αυτά τα ψωμάκια!
Πανεύκολα, γρήγορα, οικονομικά και απολαυστικά!!
Ιδανικά για περιόδους νηστείας, αλλά και για ένα σπιτικό σνακ, απογευματινό, πρωινό!
Φυσικά, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κι άλλα υλικά μέσα στην ζύμη! Ό,τι "τραβάει" η όρεξή σας!
Δοκιμάστε τα και μην αναρωτιέστε τι θα απολαύστε όταν νηστεύετε! Εμείς σας ''σερβίραμε'' την λύση και δεν μένει παρά να την επαληθεύσετε κι εσείς...!






Υλικά:


  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κίτρινο 
  • 1 μπεικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο 
  • 1 κουτάκι μπύρας (330 ml) 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 φλ. ελιές (καθαρισμένες από τα κουκούτσια και κομμένες σε κυβάκια)


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την ρίγανη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά (μπύρα, σπορέλαιο). Τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

3. Προσθέτουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα ελαφρά.

4. Κάνουμε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. 

5. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε! 







Δείτε εδώ στο κανάλι μας στο youtube και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής! 




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. πραγματικα πανευκολα!!!!! πολυ ωραια η συνταγη!! βγηκαν όμως λιγα, αυριο θα τα ξανακανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook

Instagram