Πουτίγκα τσουρεκιού

7:37 μ.μ.

pudding with greek ''tsoureki''



...μετά από αυτήν την συνταγή, θα παρακαλάμε να ξεμείνει ένα τσουρέκι για να φτιάξουμε πουτίγκα!

Εντάξει, και τώρα μπορούμε να κλείσουμε το στόμα μας και να μαζέψουμε διακριτικά τα σαλάκια μας...
Ένα γλυκό φτιαγμένο από  το ''τίποτα'' κι όπως αξίζει τόσα πολλά!
Αφράτο, πλούσιο σε γεύση, πραγματικά μοναδικό και ταυτόχρονα πανεύκολο και γρήγορο!
Φυσικά μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε, να βάλετε κάποιο σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.
Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά μπισκότα, διάφορα φρούτα, ακόμη και σοκολάτες με γέμιση, ξηρούς καρπούς, και σιρόπι με γεύση της προτίμησής σας.
Τρώγεται ιδανικά χλιαρό, αλλά και κρύο. Μπορείτε, επίσης, να το ζεστάνετε αν θέλετε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων πριν το απολαύσετε.
Συνοδεύστε το με παγωτό ή μια την υπέροχη γλυκιά σως βουτύρου που θα βρείτε στο blog μας!





Υλικά:

·         12-15 φέτες τσουρέκι, κομμένες σε κομμάτια
·         4 αυγά μεγάλα
·         3 φλ. γάλα
·         ½ φλ. ζάχαρη
·         1 βανίλια
·         Λίγη κανέλα
·         4 ώριμες μπανάνες, σε φέτες
·         150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
·         100 γρ. σοκολάτα λευκή, κομμένη σε μικρά κομματάκια
·         10 μπισκότα σοκολάτας ή oreo, σε κομματάκια
·         4 κ.σ. βούτυρο (για επάλειψη)

Για την σως δείτε εδώ: Γλυκιά σως βουτύρου




Εκτέλεση:

1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
2. Βάζουμε τα μισά κομμάτια τσουρεκιού.
3. Προσθέτουμε τις μισές μπανάνες και σοκολάτες.
4. Βάζουμε το υπόλοιπο τσουρέκι και από πάνω τις υπόλοιπες μπανάνες, σοκολάτες και τα μπισκότα.
5. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) σε ένα μπολ.
6. Αδειάζουμε προσεχτικά το μείγμα μέσα στο ταψί με το τσουρέκι.


7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο.


8. Απλώνουμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας το βούτυρο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά (μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα).








Καλή επιτυχία!




You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram