Πουρές Κολοκύθας

11:04 π.μ.

Pumpkin puree



ένας κίτρινος, γευστικός, παχύρρευστος πουρές, ''έτοιμος'' για όλα!


Η ανάρτηση αυτή μας ταξιδεύει λίγο αναπόφευκτα στην Αμερική.
Εκεί όπου λατρεύουν την κολοκύθα σαν εθνικό τους λαχανικό και την απολαμβάνουν σε έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό συνταγών.
Αλμυρές και γλυκές συνταγές, πίτες, ροφήματα, σούπες... η ποικιλία μεγάλη.
Γι' αυτό λοιπόν και αυτός ο πουρές είναι... ''έτοιμος'' για όλα!
Πάρτε την απόφαση, φτιάξτε το και απολαύστε το σε όποια συνταγή σας αρέσει!
Εμείς τον δοκιμάσαμε σε πίτα. Μια φανταστική, μοναδική Αμερικάνικη Κολοκυθόπιτα
και σε ένα γευστικότατο, ιδιαίτερο ρόφημα. Το αγαπημένο μας Pumpkin spice latte!





Υλικά:

Μια μεγάλη κολοκύθα



Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το επάνω και τω κάτω μέρος της Κολοκύθας (τα μέρη τον κοτσανιών). Την κόβουμε στην μέση και βγάζουμε τα σπόρια με την βοήθεια ενός κουταλιού. 





2. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί (λίγο βαθύ). Βάζουμε τα 2 μισά της Κολοκύθας ξαπλωτά (το κομμένο μέρος κοιτάει προς τα κάτω). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (βάλτε ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν) γύρω στα 45 λεπτά. 






3. Τα βγάζουμε απo το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βγάζουμε τη φλούδα με τα χέρια μας ή με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή πιρουνιού. 




4. Περνάμε τα κομμάτια από το μπλέντερ και μετά τα βάζουμε σε ένα πολύ λεπτό κόσκινο ή σε μια πετσέτα/τουρμπάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μείνει ο πουρές. Έτοιμο!!! Απολαύστε το σε διάφορες συνταγές!







Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram