Σάλτσα Βατόμουρου

10:31 π.μ.

Berry sauce



μια ιδιαίτερη σάλτσα που ξεχωρίζει για την ξινούτσικη γεύση της...


Φρουτώδης, με ζωηρό κόκκινο χρώμα, με ελαφρώς ξινή γεύση και γλυκιά όσο πρέπει.
Αυτή είναι η σάλτσα βατόμουρου.
Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε μια μεγάλη ποικιλία γλυκών αντικαθιστώντας την μαρμελάδα και κάνοντας το γλυκό σας πιο ιδιαίτερο.
Μπορείτε, επίσης, να την δοκιμάσετε και με άλλα είδη μούρων (cranberries, rasberries, φρούτα του δάσους και άλλα...) ή να δημιουργήσετε μια μείξη αυτών.
Η ξινή γεύση υπερτερεί γι' αυτό κι εμείς προσθέσαμε λίγη βανίλια, για να ''σπάσει'' η ξινούτσικη γεύση. Εάν εσείς δεν επιθυμείτε μπορείτε να μην την χρησιμοποιήσετε.
Δοκιμάστε την και ετοιμαστείτε να ''ζωντανέψετε'' τα γλυκά σας τόσο σε γεύση όσο και σε χρώμα...



Υλικά:
  • 2 φλ. βατόμουρα
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • μισή κάψουλα βανίλιας (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.

2. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα (όχι συχνά) ελαφρά με μια ξύλινη σπάτουλα ή πιάνουμε το χερούλι από το τηγάνι και το κουνάμε για να ανακατευτεί η σάλτσα.



3. Αφήνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι μέχρι να γίνει μια σάλτσα και να δέσει.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά.

 



Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram