Ποπ κορν σπιτικά (ο σίγουρος τρόπος)

3:22 μ.μ.

Pop corn





...το σνακ που όλοι αγαπάμε!

Το πιο εύκολο, το πιο γρήγορο, οικονομικό και, σύμφωνα με έρευνες, το πιο υγιεινό και διαιτητικό σνακ (σε σύγκριση με τα πατατάκια, γαριδάκια κ.λ.π.)...

Το σνακ που συνοδεύει τις ταινίες μας, τις συνευρέσεις με φίλους, τα πάρτι...
Το σνακ που μικροί μεγάλοι αγαπάνε...
Και ας μην ξεχνάμε, και ένα νηστίσιμο σνακ για όσους νηστεύουν (χρησιμοποιήσετε σε αυτήν την περίπτωση μαργαρίνη αντί για βούτυρο).
Πολλοί έχουμε δοκιμάσει να τα φτιάξουμε σπίτι (χωρίς το ειδικό μηχάνημα), όχι όμως με απόλυτη επιτυχία.
Πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται πως δεν σκάνε τα καλαμπόκια ή πως τα περισσότερα καίγονται.
Παρακάτω περιγράφεται με λεπτομέρειες ο σίγουρος τρόπος για να ετοιμάσουμε στο σπίτι μας σπιτικά, πεντανόστιμα και πετυχημένα ποπ κορν!
Δοκιμάστε τα και απολαύστε τόσο τα ποπ κορν όσο και τις στιγμές που μοιράζεστε μαζί τους.
Και μια δική μας πινελιά... δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα ποπ κορν και με πάπρικα! Νόστιμα, ιδιαίτερα και ξεχωριστά! 





Υλικά:
  • Καλαμπόκι για ποπ κορν
  • βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι για να έχουμε πιο μεγάλη επιφάνεια)
  2. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και βάζουμε πάνω το τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη. Περιμένουμε μέχρι να κάψει καλά.
  3. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε μέσα τα καλαμπόκια, τόσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού (όχι τελείως, καλύτερα να είναι αραιά μεταξύ τους τα καλαμπόκια).
  4. Καπακώνουμε με ένα καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε κλειστό καθ΄ όλη την διάρκεια, μέχρι να γίνουν τα ποπ κορν. Μετά από 1 λεπτό περίπου ακούμε τα καλαμπόκια να σκάνε. Αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να γίνουν τα ποπ κορν, μέχρι να ακούμε τα σκασίματα να ελαττώνονται. Προσοχή: Μην τα αφήσετε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να σταματήσουν τελείως τα σκασίματα γιατί θα καούν τα ποπ κορν. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι για λίγο (γιατί κάποια καλαμπόκια εξακολουθούν ακόμη να σκάνε και θα πεταχτούν έξω).
  5. Αδειάστε τα ποπ κορν σε ένα μπολ, πασπαλίστε με αλάτι, ανακατέψτε καλά και....απολαύστε τα!








Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram