Μαρμελάδα φράουλα
10:26 π.μ.
Strawberry jam
Αγαπάμε πολύ τις φράουλες!
Όπως και να είναι!
Σε κρέμες, σε γαρνιτούρα, σε τούρτες, σε γλυκό του κουταλιού, σε μαρμελάδα, σε τάρτες, σε πουρέ, σε σιρόπι, βουτηγμένες σε σοκολάτα, συνοδευόμενες από σαντιγί.... και οι ιδέες δεν έχουν τέλος!
Εμείς τις καθαρίσαμε, τις πλύναμε, τις κόψαμε, τις κάναμε μια ωραιότατη μαρμελάδα, τις κλείσαμε σε βάζα και τις απολαμβάνουμε σε κάθε αφορμή και περίσταση.
Κατακόκκινη, ζουμερή, γλυκιά, αρωματική και φραουλένια όσο της αξίζει!
Έτσι πρέπει να είναι η μαρμελάδα φράουλα!
Απολαύστε την πάνω σε αφράτο ζεστό ψωμάκι μαζί με φρέσκο βούτυρο αγελάδος για πρωινό και αφήστε την μέρα σας να ξεκινήσει όσο γλυκά και ''φραουλένια'' πρέπει!
Και φυσικά χρησιμοποιήστε την και σε άλλα γλυκά (κέικ, τάρτες, πάστα φλώρα, πτι φουρ, cheesecakes κ.λ.π)!
Ετοιμάστε την ιδανικά την άνοιξη για να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες εποχής.
για μοναδικές φραουλοκαταστάσεις...!
Αγαπάμε πολύ τις φράουλες!
Όπως και να είναι!
Σε κρέμες, σε γαρνιτούρα, σε τούρτες, σε γλυκό του κουταλιού, σε μαρμελάδα, σε τάρτες, σε πουρέ, σε σιρόπι, βουτηγμένες σε σοκολάτα, συνοδευόμενες από σαντιγί.... και οι ιδέες δεν έχουν τέλος!
Εμείς τις καθαρίσαμε, τις πλύναμε, τις κόψαμε, τις κάναμε μια ωραιότατη μαρμελάδα, τις κλείσαμε σε βάζα και τις απολαμβάνουμε σε κάθε αφορμή και περίσταση.
Κατακόκκινη, ζουμερή, γλυκιά, αρωματική και φραουλένια όσο της αξίζει!
Έτσι πρέπει να είναι η μαρμελάδα φράουλα!
Απολαύστε την πάνω σε αφράτο ζεστό ψωμάκι μαζί με φρέσκο βούτυρο αγελάδος για πρωινό και αφήστε την μέρα σας να ξεκινήσει όσο γλυκά και ''φραουλένια'' πρέπει!
Και φυσικά χρησιμοποιήστε την και σε άλλα γλυκά (κέικ, τάρτες, πάστα φλώρα, πτι φουρ, cheesecakes κ.λ.π)!
Ετοιμάστε την ιδανικά την άνοιξη για να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες εποχής.
Υλικά:
- 1500 γρ. Φράουλες
- 2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
- 1000-1300 γρ. Ζάχαρη (ανάλογα με το ποσό γλυκιά την θέλετε)
- 2 κάψουλες βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε το επάνω μέρος (κοτσάνι) και της κόβουμε στα 4.
2. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη τοποθετούμε τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και τις βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Σε αυτό το σημείο εάν θέλετε μπορείτε με το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ να πατήσετε τις φράουλες ώστε να γίνουν πιο ψιλές και να μην τις νιώθουμε έντονα.
3. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Τις βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Είναι έτοιμη όταν βάλουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και την περάσουμε με ένα κουτάλι κάνοντας μια γραμμή από επάνω προς τα κάτω και η γραμμή που χαράξαμε δεν γεμίζει με την μαρμελάδα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε και τις κάψουλες βανίλιας και ανακατεύουμε.
4. Αποστειρώνουμε τα βάζα. Τοποθετούμε τα βάζα και τα καπάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό (το νερό να καλύπτει τελείως τα βάζα) και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε, και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα. Τοποθετούμε τα καπάκια και τα ξανά βράζουμε (το νερό να καλύπτει ολόκληρα τα βάζα) για 10-15 λεπτά. Είναι έτοιμη!
Tips:
- Η ζάχαρη μπαίνει ανάλογα με τα γούστα. Μπορείτε να την μειώσετε ή να την αυξήσετε.
0 σχόλια