Ευκολος σολομος στον φουρνο με ρυζι jasmine (thai)
12:28 π.μ.
salmon with jasmine rise in the oven
εναλλακτικές γεύσεις στο πιάτο μας...
Ένα πιάτο που φέρνει εξωτικές γεύσεις και μυρωδιές στο καθημερινό μας τραπέζι.
Εύκολο, απλό και ιδιαίτερο.
Εύκολο γιατί η διαδικασία του είναι εύκολη και γρήγορη.
Απλό γιατί τα υλικά του είναι λίγα, απλά και δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Ιδιαίτερο λόγω του σολομού που περιέχει και του ρυζιού ασιάτικης ποικιλίας.
Δοκιμάστε το και δώστε μια διαφορετική, πιο εξωτική, πιο ιδιαίτερη και πιο γευστική νότα στο πιάτο σας...

Υλικά:
Για το σολομό:
- 2 φιλέτα σολομού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι (για το σερβίρισμα)
Για το ρύζι:
- 1 κούπα ρύζι jasmine (Thai)
- 1 1/2 κούπες καυτό νερό

Εκτέλεση:
Για το σολωμό:
1. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού.
2. Γαρνίρουμε και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς (αντιστάσεις) για 9-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το ψάρι μας.
3. Έπειτα το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε λίγο λεμόνι, εάν θέλουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Για το ρύζι:
1. Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα κόσκινο. Το πλένουμε τοποθετώντας το κάτω από τη βρύση του νεροχύτη, μέχρι να τρέχει από κάτω καθαρό νερό και όχι θολό.
2. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι. Προσθέτουμε το καυτό νερό, το σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό (βγάζει φουσκάλες), χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια με σκεπασμένο με το καπάκι. Το αφήνουμε να βράσει για 6-8 λεπτά (προσοχή μην το παρά αφήσετε και κολλήσει το ρύζι στον πάτο). Δεν ανοιγοκλείνουμε το καπάκι και να το ανακατέψουμε.
3. Μετά, σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Είναι έτοιμο, σπυρωτό και μυρωδάτο!!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια